Nincs szükség fogyókúrára

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.12.14. 00:08
Címkék
A célegyenes még messze van, de Erdei Zsolt felkészülésén már bőven érezni, hogy közeledik január 17-e és közeledik a Julio César González elleni világbajnoki címmérkőzés, amelynek tétje a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú koronája. A méltán népszerű, mellesleg a szervezet interkontinentális bajnoki övét birtokló Madár már javában tréningezik az Universum Box-Promotion hamburgi központjában, igaz, egyelőre inkább a fizikai jellegű munkán van a hangsúly.
Erdei a következô meccsén is örülne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Erdei a következô meccsén is örülne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Erdei a következô meccsén is örülne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Erdei a következô meccsén is örülne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Erdei a következô meccsén is örülne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Erdei a következô meccsén is örülne (Fotó: Meggyesi Bálint)
"Minden a tervezett menetrend szerint zajlik, egyelőre azonban csak a futás teszi tönkre, de legalábbis nehezíti meg az életemet – mesélte Erdei. – A jövő héten keményebb tesztfutások várnak rám, lesz tizenkétszer nyolcszáz méter, Cooper-teszt, nyolc kilométer, nem egy leányálom. A kesztyűzéseket csak huszonkettedikén kezdem el, ebből kitalálható, hogy a karácsonyi ünnepeket is munkával töltöm. A súlyom jó, talán túl jó is, de elégedett vagyok, sokkal könnyebben tudok edzeni. Pénteken 77.80 voltam, Sydney óta nem volt ilyen alacsony a súlyom. De nem kell aggódni, a különböző orvosi vizsgálatok mindig mindent rendben találtak, fizikailag és lelkileg is rendben vagyok.”
A gyakorlatok fókuszában természetesen már González van. Semmi általános munka, a mexikói képe mindig ott lebeg Erdei előtt: "Speciálisan csak erre a meccsre készülök. Ha árnyékolok, magam elé képzelem Gonzálezt, és mindent úgy csinálok, mintha ott állna velem szemben. A két edző, Fritz Sdunek és Michael Timm is mindig mondja, így csináljam meg úgy, mert González ezt meg ezt teszi. Mindenki csak rá figyel, érezhető a meccs presztízse. Most már több meccsét is láttam a mexikóinak, Johnson, Roy Jones és Michalczewski ellen is megnéztem, máskor nem szoktam ennyire alaposan tanulmányozni a riválisaimat. De világbajnoki címmeccset nem vív olyan sűrűn az ember…”
És hogy mit látott Erdei a videókon? Picit más Gonzálezt, amilyennel a Michalczewski elleni összecsapáson szembesült. Ahogyan Madár mesélte, González nem csupán arra a "Tigris” ellen bemutatott eltáncolós bunyójára képes, hanem arra is, hogy tizenkét meneten keresztül harcoljon és menjen folyamatosan előre. "Sok felütést üt testre messziről, emellett bal-bal-jobbegyenes kombinációkkal is meg szokott lódulni – hangzott az elemzés. – Nem hinném, hogy ellenem lemondana a támadásokról, de az is lehet, hogy a meccs nagy részében én megyek majd előre. A többség azt hiszi, hogy a magasabb bokszolók inkább hátrálnak és úgy ütnek, González azonban nem csak ezt a stílust alkalmazza. Nekem nem lenne rossz, ha jönne előre…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik