Klicsko első címvédése jön

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.12.10. 20:59
Címkék
Danny Williams (32-3) megtette azt a "szívességet", hogy kiütötte Mike Tysont, és ezzel szertefoszlatta Vitalij Klicsko (34-2) nagy álmát, hogy megmérkőzzön "Iron Mike-kal".
Klicsko esélyesként készül
Klicsko esélyesként készül
Klicsko esélyesként készül
Klicsko esélyesként készül
Klicsko esélyesként készül
Klicsko esélyesként készül
Az ukrán nehézsúlyú ezért úgy szeretne megfizetni, hogy most ő foszlatja szerte a brit öklöző álmát, azaz nem engedi felülni őt a WBC (Bokszvilágtanács) világbajnoki trónjára.
A papírforma alapján erre legalábbis jó esélye van, hiszen Williams Tyson kivételével nem vert meg a szűk élvonalba tartozó öklözőt, miközben a napjaink legjobb nehézsúlyújának tartott Klicsko azért már szedett össze néhány skalpot. Más lapra tartozik persze, hogy ez a mezőny nem hasonlítható össze a néhány évvel ezelőtti erősségével…
A WBC-nél első címvédésére készülő, 3:1 arányban favoritnak tartott ukrán először nem az Universum égisze alatt bunyózik, de a szorítósarkában ott lesz állandó kísérője, Fritz Sdunek.
A találkozót egyébként többször is le akarták mondani, legutóbb a napokban, amikor az iszlám vallású Williams közölte, nem hajlandó megválni az arcszőrzetétől. Marc Ratner, Nevada állam sportbizottságának elnöke végül úgy döntött, bokszolhat Williams úgy, ahogyan van, de az első sérülésveszélyes helyzetben előkerül a borotva. Klicskóékat nem zavarja a huzavona, általános vélemény szerint hacsak valami csodafegyver nincs elrejtve a szakáll mögé, Vitalijnak nem okozhat gondot a győzelem.

Tv: a Sport2 szombatról vasárnapra virradóra, 2.45-től élőben közvetíti a gálát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik