Georges Blades: „Érzem, hogy Istennek tervei vannak velem!”

Vágólapra másolva!
2007.05.31. 12:45
Erdei Zsolt 2007. június 16-án vívja a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címvédő mérkőzését az amerikai Georges Blades ellen. Bár kihívója 28 hónapja nem lépett ringbe, fogadkozik: övvel tér haza Magyarországról.
A kép is sugallja azt a magabiztosságot, amivel Georges Blades nyilatkozott
A kép is sugallja azt a magabiztosságot, amivel Georges Blades nyilatkozott
A kép is sugallja azt a magabiztosságot, amivel Georges Blades nyilatkozott
A kép is sugallja azt a magabiztosságot, amivel Georges Blades nyilatkozott

Georges Blades, Erdei Zsolt soron következő kihívója immár negyedik alkalommal vívhat címmérkőzést - adta hírül a profibox.hu internetes portál.

Korábban Nick Cook győzte le pontozással, azonban Kevin Millert már a harmadik menetben elintézte, John Romans William felett pedig, az NABC cirkálósúlyú bajnoki címéért vívott küzdelemben technikai K.O.-val diadalmaskodott.

Sőt, utóbbi mérkőzése után rendkívül jó kritikákat kapott, statisztikusok pedig megállapították, hogy Blades menetenként több mint száz ütést indított útjára, ami ezen a szinten nagyon magas szám.

Hozzá tartozik a történethez az is, hogy ez bizony 28 hónappal ezelőtt volt, 2004-ben, és nyilván nem tett jót a formájának ez a hosszú pihenő.

„Nem jött megfelelő lehetőség” – nyilatkozta Blades ezzel kapcsolatban, helyzetét pedig igencsak megnehezítette az, hogy nincs menedzsere, nincs promotere: minden ügyét saját maga intézi.

„Példát akartam mutatni a jelen és a jövő bunyósainak, hogy ha keményen kiállunk az igazunkért, akkor tisztességes ajánlatot is kaphatunk” – nyilatkozta az ökölvívó, miután aláírta az Erdei elleni meccsről szóló szerződést.

„Sokakat meglepett, hogy az elém tett szerződés minden részletét megértettem. Az én bőrömre megy ki az egész, akkor azért megértik, hogy szeretném tudni, milyen vásárra is viszem valójában?”

A huszonharmadik profi meccsére készülő Blades Erdei Zsoltnak is üzent, igaz egyelőre nem hivatalosan.

„Érzem, Istennek tervei vannak velem. Azt szeretné, ha világbajnoki övvel térnék haza Magyarországról. Sokan azt hiszik, a William elleni diadal volt életem legjobb meccse. Pedig nem az volt. Most komplett edzőtábort dolgozok végig, hogy még jobb legyek.”

Georges Bladesnek tehát mindent egy lapra kell feltennie, és mondanunk sem kell, hogy az ilyen bokszolókkal nem árt óvatosnak lenni.

Az Erdei Zsolt - Georges Blades profi világbajnoki címvédő összecsapásra 2007. június 16-án kerül sor a Syma Sport- és Rendezvényközpontban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik