Máris elkopott Muhari Eszter párizsi olimpiai bronzérme, cseréli a NOB

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.08.24. 10:15
null
Muhari Eszter bronzérme máris cserére vár (Fotó: Reuters)
Alig néhány héttel a párizsi olimpia után elkopott vívónk, Muhari Eszter bronzérme.

A Magyar Vívószövetség a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a női párbajtőrben Párizsban harmadik helyet elérő Muharinak nem sokkal a játékok után már szó szerint elkopott a bronzérme. A problémával azonban tisztában van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is, így kicserélik az érmet a magyar vívónak. 

„Állítólag az aranyérmeknek és az ezüstérmeknek semmi bajuk, legközelebb mindenképpen olyat kell nyernem” – kommentálta humorosan a hibát Muhari Eszter. 

A szövetség oldala arról is beszámolt, hogy a vívónk számára vége a nyári szünetnek, hiszen a hétvégén utazik is vissza az Egyesült Államokba, ahol folytatja a tanulmányait a Notre Dame egyetemen. 

Muhari ezen felül még arról is említést tett, hogy amióta hazaért, az élete szinte folyamatosan a médiaszereplésről szólt: Nem szeretek annyira sztárkodni, mint például Koch Máté, én inkább túl lennék az egészen. De nagyon jó volt azt éreznem, hogy sokaknak mennyit jelentett ez az eredmény, és megismertem sok embert, úgyhogy ezt sem bánom, egyáltalán nem.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik