A Realhoz, most? Nem őrültem meg!

Vágólapra másolva!
2005.12.05. 11:37
Címkék
A brit sajtó szerint Vanderlei Luxemburgo tegnapi menesztése a Real madridtól felveti annak a lehetőségét, hogy a spanyol futballklub  amely jelenleg a leggazdagabb a világon  az angol Premiershipben néz új szakvezető után.
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Arsene Wenger
A Real Madrid tegnap este kirúgta az állásából Vanderlei Luxemburgót, a királyi gárda brazil vezetőedzőjét.

A munkáját Juan Ramon Lopez Caro vette át addig, amíg az új szakvezetővel meg nem állapodik Florentino Perez, a Real elnöke. Luxembrugo 11 hónapig vezette a blancók csapatát.

A BBC szerint a brazil edző lehetséges utódjaként Arsene Wenger, az Arsenal és Rafael Benítez, a Liverpool menedzserének neve vetődött fel, de José Mourinho is a célkeresztbe kerülhet.

A brit közszolgálati médium további két nevet említ: Sven-Göran Erikssonét és Fabio Capellóét. Előbbi az angol válogatott szövetségi kapitánya, utóbbi a Juventus vezetőedzője.

A múlt héten egyébként már szóba került az angliai sajtótájékoztatókon ez a kérdés, akkor Arsene Wenger és José Mourinho is határozottan cáfolta, hogy bármilyen érdeklődést mutatni a madridi állás iránt.

José Mourinho
José Mourinho
Florentino Perez korábban Wengert azok közé a szakemberek közé sorolta, akiket nagyra becsül, de a francia menedzser kijelentette:

"Ez nagyon kedves tőle, de kettőezer-nyolcig a székemhez vagyok ragasztva. Egyébként a vágyam is az, hogy itt maradjak (Londonban)."

José Mourinho is határozottan nemleges választ adott az esetleges váltást firtató kérdésre:

"Nem mennék, ha hívnának. Még négy évem legalább van a Chelsea-nél, és azt remélem, hogy ez alatt az idő alatt elég sok címet sikerült nyernünk. Az is lehet, hogy még tovább maradok."

Rafael Benítez, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool menedzsere korábban ifjúsági játékos és a junior csapat edzője is volt a Bernabéu-stadionban.

Szeptemberben már szóba hozták, hogy esetleg távozik az Anfield Roadról, de akkor azt mondta:

Rafael Benítez
Rafael Benítez
"Boldog vagyok itt. Az előttünk álló mérkőzésekre összpontosítok, és nyerni akarok a klubnak egy s mást. Nem akarom arra pazarolni az időmet, hogy más lehetőségeken töprengek."

Az Arsenal, a Chelsea és Liverpool jelenlegi helyzetét nézve elég minimális az esélye annak, hogy a három sztáredző közül bármelyik hajlandó lenne Madridba költözni.

Ráadásul a királyi gárdánál mostanában minden tréner időzített bombán ül, a problémák oka ugyanis nagyrészt nem az edzők személye.

Fabio Capello irányításával a Juventus szárnyal, míg Sven-Göran Eriksson éppen a 2006-os világbajnokságra készül az angol válogatott-tal, így egyikük szerződtetése sem tűnik reális lehetőségnek.

A Real esetében azonban semmi nem irreális.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik