Arrigo Sacchi követte Luxemburgót

Vágólapra másolva!
2005.12.06. 12:05
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban tizennégy forduló után huszonöt szerzett ponttal a negyedik helyen álló madridi sztárcsapat, a Real megvált olasz sportigazgatójától, Arrigo Sacchitól. Süllyedő hajóról aligha beszélhetünk, ám a jelek szerint úgy tűnik, a tavaly kinevezett, 59 éves szakembernek sem sikerült megváltania a világot a madridiaknál. De legalábbis vezetése alatt úgy szerepelnie a csapatnak, hogy az a klub múltjához hű legyen, a jelenkori elvárásoknak pedig megfeleljen.
Arrigo Sacchi
Arrigo Sacchi
Arrigo Sacchi
Arrigo Sacchi
Vasárnap este a csapat brazil vezetőedzője, Vanderlei Luxemburgo távozott, most pedig Sacchi, aki egyes spanyol lapértesülések szerint személyes, mások szerint kifejezetten családi okokra hivatkozva hagyta ott madridi állását.

Sacchi és Florentino Perez, madridi klubelnök hivatalosan 2004. december 21-én csapott egymás tenyerébe. Az AC Milannal 1987 és 1991 között bajnokságot, Szuperkupát, két BEK-t és két Interkontinentális-kupát nyerő, az olasz válogatott szövetségi kapitányaként 1994-ben vb-döntőt játszó szakemberrel szemben kimondottan az volt az elvárás, hogy rendet rakjon a csapat szakmai munkájában.

A madridiak új sportigazgatója Ramon Martínez lesz, de Perez elnök már találkozott Fernando Hierróval, aki a tervek szerint szervezési teendőket látna a jövőben.

Tervekben tehát továbbra sincs hiány, vegyük mindjárt a lehetséges edzőjelöltek névsorát. Felröppent Capello, Benítez, Mourinho, Wenger, Ancelotti, Eriksson neve is, de jelenleg mindannyian csapat, mégpedig komoly csapat mellett dolgoznak. Olyan szakmai stabilitással, amelyről a Realnál egyelőre csak álmodnak.

A kispad fő esélyese így a francia Paul Le Guen, aki a nyáron szakított a Lyonnal.

Honfitársa, Didier Deschamps a Monacóval játszott BL-döntőt 2004-ben a Porto ellen, azóta kevesebb sikerrel dolgozott, meg is váltak tőle.

Aztán ott van három spanyol tréner, például az a Javier Irureta, aki még a Deportivo La Coruna edzőjeként tört sokszor borsot a madridiak orra alá.

Víctor Fernandez sem kezdő már a szakmában, több spanyol élvonalbeli együttesnél dolgozott, legutóbb a Portónál nem tudta megváltani a világot és feledtetni Mourinhót.

Végül kéznél lehet Vicente Del Bosque, aki rövid, sikertelen Besiktasnál tett kitértő követőn ismét munkára és csapatra vár.
A Florentino Perez elnöksége ideje alatt dolgozó madridi edzők:
Vanderlei Luxemburgo (brazil) 2004.12.30. 2005.12.03.
Mariano García Remón (spanyol) 2004.09.20. 2004.12.03.
José Antonio Camacho (spanyol) 2004.05.25. 2004.09.20
Carlos Queiroz (portugál) 2003.06.25. 2004.05.25.
Vicente del Bosque (spanyol) 1999.11.18. 2003.06.25.
A Florentino Perez elnöksége ideje alatt dolgozó madridi edzők eredményei:
Vanderlei Luxemburgo (brazil) semmi
Mariano García Remón (spanyol) semmi
José Antonio Camacho (spanyol) semmi
Carlos Queiroz (portugál) spanyol Szuperkupa
Vicente del Bosque (spanyol) bajnoki cím, BL, Interkontinentális-kupa, spanyol Szuperkupa, európai Szuperkupa
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik