La Liga: nem takarhatják el az arcukat az Atlético Madrid-szurkolók

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 11:43
Koke nyugtatja a szurkolókat (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid szurkolói a jövőben nem viselhetnek a fővárosi alakulat stadionjában olyan ruhadarabot, amely elrejti az arcukat.

A tilalmat a spanyol futballklub azután vezeti be, hogy a hazai drukkerek viselkedése miatt vasárnap este félbeszakadt a Real Madriddal vívott, végül 1–1-es döntetlennel zárult bajnoki mérkőzés. A játék mintegy húsz percig szünetelt amiatt, hogy az Atlético szélsőséges hívei 0–1-es állásnál, a második félidő közepén különféle tárgyakat dobáltak a pályára, a játékvezető pedig a botrányos közjáték miatt az öltözőbe küldte a csapatokat.

A hazai ultrák hangadói a derbi előtt arra szólították fel társaikat, hogy viseljenek maszkot, mert akkor elkerülhetik, hogy azonosítsák őket a hatóságok. Az Atlético mostani bejelentése szerint hamarosan beépítik a klub belső szabályzatába minden olyan ruhadarab stadionon belüli használatának tilalmát, amely alkalmas a személyazonosság elfedésére. A szabályt megszegő szurkolókat eltávolítják a nézőtérről, s megfosztják őket klubtagságuktól – áll a madridiak közleményében.

Nyolc forduló után az Atlético Madrid 16 ponttal harmadik a La Ligában a 18 pontos Real Madrid és a 21 ponttal éllovas FC Barcelona mögött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik