Atlético: eltört egy csigolyája, legalább egy hónapot kihagy

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.13. 09:32
null
A pirossal jelzett C7-es csigolya tört el Manquillo nyakában
Nyakcsigolyatörést szenvedett, így legkevesebb egy hónapig nem léphet pályára az Atlético Madrid labdarúgócsapatának jobbhátvédje, Javier Manquillo, aki a Cristiano Ronaldóval történt ütközés követően roppant szerencsétlenül fogott talajt a Real Madrid elleni Király-kupa-mérkőzés első félidejében.

A 19 esztendős védő a 44. percben, egy fejpárbaj után esett rá a nyakára, amely után ugyan a saját lábán hagyta el a pályát, de a második félidőre már nem jött ki, a stadionból pedig nyakmerevítővel távozott.

Az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy Manquillo C7-es jobb nyakcsigolyája tört el az eset során, aminek következtében hozzávetőlegesen négy-hat hét kihagyás vár rá. Öröm az ürömben, hogy a csont nem mozdult el.

A spanyol korosztályos válogatott védő – aki ebben az idényben hét tétmeccsen lépett pályára – csütörtökön hagyhatja el a kórházat.

A légi párbajt követően sárga lappal „jutalmazott” Cristiano Ronaldo a mérkőzés után telefonon érdeklődött Manquillo állapota felől, s mihamarabbi felépülést kívánt az Atlético játékosának.

A találkozót egyébként 2–0-ra a Real Madrid nyerte, így 5–0-s összesítéssel bejutott az április 19-i döntőbe, amelyben a Barcelona lesz az ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik