Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti Petra ötszáz méteren a 10. lett Montrealban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.10.28. 07:57
Jászapáti Petra az 1500 méter montreali elődöntőjében (Fotó: Getty Images)
Két magyar korcsolyázó léphetett jégre a World Tour-sorozat első állomásának harmadik napján Montrealban, mindketten másként jutottak el a rajthoz állásig.

Kónya Zsófia a pénteki selejtezős napon egyenes úton biztosított helyét az 500 méteres negyeddöntők egyikében, míg Jászapáti Petra ezt valamivel kacskaringósabb úton tette meg, hiszen neki a selejtezők nem úgy sikerültek, ahogyan azt szerette volna: jelenlegi legjobb short trackesünk az első napon egyik távon sem jutott tovább, aztán szombaton az ezer, vasárnap pedig az 500 és az 1500 méter vigaszágán is nyert két futamot, így folytathatta a versenyt.

De ahogyan szombaton, úgy vasárnap sem feltétlenül vált előnyére a délelőtti pluszprogram (legalábbis rövid távon), 500-on a negyeddöntőben búcsúzott (ötös pozícióból, vagyis kívülről rajtolva is harmadikként ért célba, ám ez nem ért továbbjutást), 1500-on pedig az elődöntőben, utóbbi esetben századok választották el a B-döntőtől – összesítésben ötszázon a 10., ezerötszázon pedig a 18. lett.

Kónya Zsófia számára a legrövidebb távon szintén a negyeddöntő jelentette a végállomást, ez a 15. helyet jelentette a számára.

A nőknél 500-on a szombati ezer métert is megnyerő holland Xandra Velzeboer győzött, ezerötszázon a dél-koreai Kim Gilli diadalmaskodott.

A férfiaknál vasárnap az ezer méteres számot rendezték meg Montrealban, itt a holland Jens van ’t Wout örülhetett.

A férfiváltók versenyében hazai, vagyis kanadai győzelem született (a második helyen a Liu Shaolint és Liu Shaoangot is soraiban tudó kínai kvartett végzett), míg a vegyes csapatok közül a hollandok bizonyultak a leggyorsabbnak.

Ahogy azt már korábban megírtuk, az előzetes menetrenddel ellentétben marad a mezőny Kanadában, hiszen a WT-sorozat második állomására, Salt Lake Citybe nem érkeztek meg az előírásoknak megfelelő, úgynevezett elmozduló védőmatracok a palánkok elé, s mert Montreal vállalta a második verseny megrendezését is, hétvégén ott folytatódik a World Tour.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik