Davis-kupa: vereség párosban, 2:1-re vezet Egyiptom az osztályozón

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.09.14. 11:40
Az egyiptomi páros örülhetett a végén (Fotó: MTSZ)
Fajta Péter és Madarász Gergő kikapott párosban, így a magyar válogatott 2:1-es hátrányba került Egyiptomban a tenisz Davis-kupa osztályozóján.

A pénteki nyitónap két egyes mérkőzésén előbb Piros Zsombor óriási csatában legyőzte Amr el-Szajedet, majd Valkusz Máté ugyancsak heroikus küzdelemben – és tikkasztó hőségben – kikapott Mohamed Szafvattól, így 1:1-re állt a párharc.

Szombaton kellemes 28 fokban indult a program, s a két kapitány nem változtatott az előzetesen megadott felálláson, vagyis Karim Mohamed Mamun és Szafvat szállt szembe Fajtával és Madarásszal. A mérkőzés ötödik játékában az ellenfél elvette Fajta adogatását, de a 33 éves Szafvat szervájánál sikerült rögtön visszabrékelni, így jutottak el a rövidítésig. Ebben 4–1-re elhúztak a vendégek, majd az afrikai kettős sorozatban négy ponttal fordított. Aztán magyar szettlabdánál a balkezes Madarász kiütötte a labdát, két perccel később pedig Egyiptom szettelőnybe került. 

A folytatás nem hozott bréket, mindkét duó hozta sorban a szerváit, és fej fej mellett haladva jutottak el az újabb tie-breakig. Ebben egy hajszálnyival a hazaiak voltak jobbak, akik 5–5 után két pontot nyertek, így Egyiptom került előnybe a párharcban. A magyaroknak meg kell nyerniük a soron következő két egyest Piros és Valkusz révén, ha győzelemmel akarnak távozni Kairóból. 

A negyedik mérkőzésen a két éljátékos, vagyis a tervek szerint Piros Zsombor és Mohamed Szafvat lép pályára az el-Gezira Sporting Club salakpályáján. 

TENISZ DAVIS-KUPA
Világcsoport I, osztályozó, Kairó
EGYIPTOM–MAGYARORSZÁG – az állás: 2:1
PÁROS MÉRKŐZÉS
Karim-Mohamed Mamun (876.), Mohamed Szafvat–Fajta Péter (604.), Madarász Gergely (809.) 7:6 (86), 7:6 (75)

Később
11.50: Mohamed Szafvat–Piros Zsombor
Amr el-Szajed–Valkusz Máté

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik