Párizs 2024: Rasovszky csak nyílt vízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll

Vágólapra másolva!
2024.05.12. 22:41
Rasovszky Kristóf nem ugrik medencébe Párizsban (Fotó: Árvai Károly)
Rasovszky Kristóf csak a nyílt vízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében – 1500-on – is rajthoz áll majd.

A veszprémiek két kiváló úszója az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában jelentette be, mely számokat vállalja az ötkarikás játékokon.

A Tokióban ezüstérmes, februárban Dohában világbajnok Rasovszky a 10 kilométeres nyílt vízi szám mellett 400, 800 és 1500 méter gyorson is rendelkezik olimpiai szintidővel, de amint azt elmondta, a medencében leginkább csak döntős szereplésben reménykedhetne, ráadásul ha esetleg rosszul szerepelne, az nem lenne jó előjel a Szajnában sorra kerülő küzdelemre, egy jobb eredmény pedig semmi különöset nem jelentene. Hozzátette, nagy céljai vannak Párizsban, ezért nem kockáztatna a medencés szerepléssel.

Ezzel szemben Betlehem Dávid arról beszélt, hogy egy esetleges jó 1500-as teljesítmény extra lökést adhat neki. Ráadásul mindenképpen szeretne legalább egy számot medencében vállalni, mivel tavaly a világkupa-sorozatban a víz rossz minősége miatt nem rendezték meg a párizsi nyílt vízi versenyt, és ez szerinte akár az olimpián is előfordulhat. Hozzátette, abban Rasovszkyval egyetértenek, hogy ha „egy-két hét kórházi kezeléssel járna” a Szajnában való úszás, vállalnák a kockázatot egy jó eredmény elérése érdekében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik