Sós Csaba: Akik kimennek az Egyesült Államokba tanulni, az első fél évben összecsinálják magukat

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 22:29
Sós Csaba a Sportrádiónak nyilatkozott (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzeti Sportrádió munkatársa, Kreisz Bálint Párizsban beszélgetett Sós Csabával, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányával a paralimpiáról, a budapesti rövid pályás úszó-világbajnokságról és az Egyesült Államokban tanuló úszókról is.

Sós Csaba előbb a magyar úszók eddig szereplését értékelte a paralimpián, és szóba került a csütörtökön 400 méter gyorson aranyérmet szerző Konkoly Zsófia is.

„Volt egy-két kisebb megingás, de azért az esélyesebb számainkban behúztuk az érmeket – kezdte a szövetségi kapitány. – Illetve Konkoly Zsófia kellemes meglepetés. Három évvel ezelőtt, Tokióban ezüstérmes volt, és attól kapott ki, akit most megelőzött nagy csatában, úgyhogy ez előrelépés, és még vannak hátra esélyes számaink.”

A pontosan 100 nap múlva kezdődő budapesti rövid pályás világbajnokságról a kapitány elmondta, hogy a rendezés a Magyar Úszószövetség, a kormány és a város bravúrja, mindezek együttműködésének köszönhető, majd szót ejtett a magyar csapatról is.

„Még nem hoztuk meg a döntést az edzőbizottsággal és az elnökséggel, de ilyen teljes csapatot szoktunk indítani. Valószínűleg, akinek van szintideje, azt benevezzük, és a váltókat is indítjuk, úgyhogy emiatt többen jutnak lehetőséghez” – árulta el a 67 éves szakember, és a beszélgetés későbbi részében elmondta, minden dicséretet megérdemel, főhajtással tiszteleg Kapás Boglárka előtt, aki a hazai vb után fejezi be pályafutását.

Kreisz Bálint megkérdezte interjúalanyát, mit gondol arról, hogy a párizsi olimpikonok és sikerhozók közül többen is tengerentúlon kezdik az őszt, például Betlehem Dávid és Fábián Bettina, és hogy mit profitálhatnak ebből.

„Egyenes leszek, rájuk kemény élet vár. Azok, akik kimennek az Egyesült Államokba tanulni, már bocsánat a kifejezésért, de az első fél évben összecsinálják magukat, olyan kemény. Hiába tudnak jól angolul, először azt hiszik, ott más nyelven beszélnek. (...) De ez az élet rendje. Biztosan hasznukra válik az, hogy abban a versenyrendszerben készülhetnek, ahol sok hasonló tudású sportoló verseng, és apró dolgokon múlik sok minden” – fogalmazott Sós Csaba.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik