Kick-box: budapesti tatamin és ringben a világ legjobb fiataljai

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 09:00
null
A magyar főváros lesz hat napon át a világ kick-box sportjának központja: a BOK Sportcsarnokban hétfő reggeltől szombat estig küzdenek meg az utánpótlás-korosztály legjobbjai az idei világbajnokság érmeiért.

Az amerikai eredetű küzdősport, a kick-box legkiválóbb ifjú művelői korosztályos vébé keretében Budapesten vendégeskednek szűk egy héten keresztül. Az összesen hét – tatamis és ringes – szakág kiválóságai,

a nevezések alapján 2245-en 68 országot reprezentálnak,

ez által pedig az eddigi legnagyobb szabású utánpótlás-vb-nek ad otthont Magyarország.

A rekordlétszámot is kiemelte a szövetség honlapján megjelent interjúban Galambos Péter elnök, aki egyúttal hangsúlyozta: a magyar színeket képviselő kétszáz versenyzőtől azt várják, hogy hazai környezetben a szokásosnál is jobb eredményeket hoznak.

A sportág valamennyi szakágát – pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 – felölelő világbajnokság lehetőséget kínál a világszövetségnek, a WAKO-nak, hogy kongresszust is tartson, a lényeg azonban a küzdőtéren zajlik majd. Csütörtökig a selejtezők rostálják meg az óriási mezőnyt, majd pénteken és szombaton bonyolítják le a döntőket a gyermek, a kadét és a junior korosztályokban.

Házigazdaként és szervezőként sűrű napjaink vannak, hiszen ilyen sok ország még soha nem indult az utánpótlás kick-box világbajnokságok történetében – hangoztatta Galambos Péter. – Mi a Magyar Kick-box Szakszövetségben

Ha egy kisgyerek öt-hat évesen elkezd kick-boxozni, az tíz évvel később már jelentős tapasztalatra tesz szert. És ez a mostani világbajnokság kiváló felmérője, hogy az ilyen fiatalok hol is tartanak.”

A pointfighting szakág vezetője, Csikós Péter a honlapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a súlycsoportok zömében a szabályok adta lehetőségeknek megfelelően két magyar versenyző fog indulni.

„Szerencsére lesz olyan kategória, ahol azt mondhatjuk, hogy két magyar világklasszis lép tatamira.

–  mondta, majd a közös elvárásról is szólt: – Célunk, hogy a nemzetek között az első ötben, jobb esetben pedig az első háromban végezzünk az éremtáblázaton.

A kick-box világbajnokság selejtezős küzdelmei minden nap délelőtt 10 órakor kezdődnek, s ugyanettől az időponttól rajtol majd a péntek-szombati döntős program is a BOK Sportcsarnokban..

(Kiemelt képünkön: hétfőtől szombatig kick-boxos harci zajtól lesz hangos a BOK Sportcsarnok Forrás: Magyar Kick-box Szakszövetség)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik