Öttusa: U17-es vb-bronzérmes Turbucz Ivola és Szécsi Nemere váltója

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 20:07
null
Turbucz Ivola és Szécsi Nemere vegyes váltóban szerzett bronzérmével zárult az U17-es öttusázók portugáliai vb-je.

A portugáliai Caldas da Rainha városában rendezett U17-es öttusa-világbajnokság záró napján is örülhettünk magyar éremnek.

A vegyes váltók küzdelmeiben a korosztály Európa-bajnok egysége, Turbucz Ivola és Szécsi Nemere képviselte hazánkat. A páros mindegyik versenyszámban a legjobbak közé tartozott, a magyar fiatalok az akadálypályán a második, vívásban az ötödik, úszásban pedig a hetedik hetedik legjobb eredményt érték el a húsz ország duóját felvonultató mezőnyben. Turbucz és Szécsi a kombinált számot, azaz a laser runt a negyedik helyről kezdte meg, és remek versenyzéssel megelőzte a német kettőst,

így bronzérmert szerzett a győztes egyiptomiak, valamint a második lengyelek mögött.

Turbucz Ivola és Szécsi Nemere a vb-dobogó harmadik fokán Forrás: UIPM

Turbucz ezzel a csapataranyat követően a második érmét kapta meg a vb-n, Szécsi pedig az után érdemelt ki medáliát, hogy ahogyan a korosztály Európa-bajnokságán, most is kevéssel maradt le egyéniben a dobogóról, és végzett negyedikként.

Összességében dicséretesen szerepeltek ígéreteink Portugáliában. Rajncsák Diána egyéni ezüstérmes lett, továbbá csapataranyat nyert Turbucz Ivolával és Herbák Hannával, valamint a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Bágyi Emese és Darányi Zora alkotta leányváltó.

Egyéniben, csapatban és váltóban is nyertek érmet a magyarok az U17-es vb-n Forrás: MÖSZ

A korosztály sokra hivatottságát jelzi, hogy a júliusban Ankarában rendezett U17-es kontinensviadalon is remekelt. Akkor Tajta Sára nyakába került egyéni ezüst, Turbucznak bronz lett a jutalma, Herbák pedig a csapateredmény kihirdetésekor csatlakozva társaihoz lépett fel velük az emelvény legmagasabb fokára. Törökországban ráadásként, mint már említettük, nyert a Turbucz és Szécsi kettős, valamint ezüstérmes lett a vb-n most harmadik Bágyi, Darányi egység.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: UIPM)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik