Vízilabda: minden ob I-es perc a tanulásról szól a KSI női csapatában

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 12:53
null
Először szerepel az első osztályban a KSI főként utánpótláskorúak alkotta női vízilabdacsapata.

A KSI vízilabda-szakosztályának női szakága 2019-ben alakult, és az együttes az idén már a női élvonalban töltheti első idényét.

A sportiskolások első osztályú keretének több mint a felét korosztályos játékosok alkotják, közülük hárman még serdülőként játszanak az ob I-ben.

Bóta-Tóth Andrea fiatal, de ambiciózus csapattal vágott neki az élvonalnak Fotó: Palágyi Barbara

A KSI-seknek feljutóként erős ellenfeleket sorsoltak a szezon elején. A bajnoki címvédő UVSE-től 20–6-ra, a Dunaújvárostól 12–6-ra kaptak ki a Bóta-Tóth Andrea által irányított lányok, akiknek a következő fordulóban az FTC ellen sem lesz könnyű dolguk.

„Az összes meccsünket izgatottan várjuk, számunkra nagy dolog, hogy ilyen csapatok és játékosok ellen tudunk gyakorolni – mondja a vezetőedző. – Az ob I-ben nekünk minden perc a tanulásról szól.

A serdülőink például három bajnokságban szerepelnek, így közben arra is kell figyelnünk, hogy ne terheljük túl a játékosokat. Az első ob I-es idényből elsősorban az utánpótlás-bajnokságban fogunk profitálni.”

A még serdülőkorú Kenéz Kincső két ob I-es meccs alatt hat gólt lőtt a KSI-ben Fotó: Palágyi Barbara

Bóta-Tóth Andrea szerint a KSI játékosai tisztában vannak vele, hogy az ob I-ben a kevesebb sikerélménnyel együtt is rengeteget fejlődhetnek.

„A fiúknál láttuk, hogy mekkora ugrást jelent a fejlődésben, ha valaki az első osztályban szerez tapasztalatokat.

Szeretnénk a fiúk mintáját követni a klubban, hiszen az elmúlt évtizedekben számos kiváló vízilabdázó került ki a KSI-ből.”

(Kiemelt fotó: Palágyi Barbara)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik