Angyal Dániel: Egyelőre össze kell szoknunk

Vágólapra másolva!
2024.06.30. 09:45
Angyal Dániel (8) szerint francia csapata egy-két gólra van a BL négyes döntőjétől (Fotó: Árvai Károly)
Nemzeti csapatunk bekkje a versenynaptár sűrűsége miatt úgy érzi, mintha 2021 óta tíz évet vízilabdázott volna.

Két magyar játékos is Marseille-be igazolt tavaly, Manhercz Krisztián a plusz egyéves opciót nem töltötte ki, hazaszerződött a Ferencvároshoz, Angyal Dániel viszont kétéves szerződést kötött, ennek megfelelően marad a tengerparti város remek csapatában. Mivel a februári dohai vébén kiütött minket a negyeddöntőben, míg a párizsi olimpián az első ellenfelünk lesz, kiemelten kell figyelnünk a feltörekvő francia válogatottra.

„Alapvetően jó az előző évad összképe, eredményekben és játékban is hoztuk a Marseille-jel, ami a realitás – mondta lapunknak Angyal Dániel, aki francia bajnok és kupagyőztes lett. – Ha szigorúan nézzük, a Bajnokok Ligájában egy-két gólra vagyunk a final fourtól, ami lehet nagyon közel és távol is. Látom a fejlődést, azt, mekkora volt a különbség a szeptemberi és a májusi játékunk között, remélem, azt az egy-két gólt a következő idényben le tudjuk dolgozni. A válogatott történelmi sikert ért el a vébéelődöntővel, nagyon fejlődik a sportág a franciáknál, sok pénzt invesztálnak bele, ebből a szempontból nem meglepetés, hogy húzogatják a nagycsapatok bajszát, sőt, az ő szintjükön vízilabdáznak egy-egy meccsen.”

Angyal hozzátette, az elmúlt csaknem három év a tokiói olimpia óta rendkívül hektikus volt, 2022-ben két világversenyük volt, tavaly szintén rendeztek világkupát és világbajnokságot, az idén három világesemény szerepel a naptárban, emiatt úgy érzi, mintha ilyen rövid idő alatt tíz évet vízilabdázott volna. Érthetően nem bánná, ha Párizs után visszaállna a régi rend, mert nem játékos- és egészségbarát ez a helyzet. Az olimpiát viszont még meg kell nyomni, kiegyenlített erősségű mezőny küzd a minél jobb helyezésekért, Varga Zsolt együttese június eleje óta hangol.

„Haladunk, a felkészülés eleje fizikailag mindig nagyon megterhelő, eléggé fáradtnak érzem magam, de bízom benne, hogy megtérül a befektetett munka. Van egy terv, egy menetrend, ami alapján haladunk, monitorozzuk magunkat és az ellenfeleket is, a mérkőzések mindig jó visszajelzést adnak, téthelyzettől függetlenül” – taglalta a 32 éves bekk.

Legjobbjainkra vasárnap este 20.30-tól vár az első, igazán rangos erőfelmérő, amelyet élőben közvetít az M4 Sport+: Zágrábban az idén világbajnoki címet szerző horvátokkal csapnak össze bizonyára parádés hangulatban. Angyal Dániel hozzátette, egyelőre igyekeznek összeszokni a srácokkal, gyakorolnak egy-két olyan taktikai elemet, amelyeket mérkőzéskörülmények között szeretne viszontlátni a szakmai stáb, és persze fontos, hogy csiszolgassák az alapjátékukat is.

FÉRFI VÍZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ZÁGRÁB
20.30: Horvátország–Magyarország (Tv: M4 Sport+)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik