Férfi vízilabda ob I: a dobogót szeretné elérni a Honvéddal Szivós Márton

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 15:08
Szívós Márton (Fotó: Koncz Márton)
A klubnak ugyan nincs hivatalos elvárása, de Szivós Márton vezetőedző a dobogós szereplésben bízik a férfi vízilabda ob I-ben szereplő EPS-Honvéddal.

„Az ambícióinkat illetően semmi sem változott a múlthoz képest, előrelépést várok a csapattól, ami nem feltétlenül a negyedik helyet jelenti. Azt szeretném kitűzni célul, hogy valamilyen érmet nyerjünk, és a harmadik helynek sem feltétlenül örülnék” – mondta Szivós Márton a klub keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a nemzetközi kupaporondon, az Eurokupában sok minden múlik majd a sorsoláson, ugyanakkor szeretnének továbbjutni az első csoportkörből, a Magyar Kupában pedig újra a dobogón látná együttesét.

„A játékosoktól azt várom, hogy minden mérkőzésen főszereplők akarjanak lenne, és ha olyan lesz a hozzáállás, amilyet a nyáron is láttam, akkor biztosak lehetünk a fejlődésben, a továbblépésben” – tette hozzá a szakember.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy ha egy vízilabda szakosztály felépítésére gondol, akkor az pont olyan lenne, mint amilyen a klubnál működik. Külön kiemelte az utánpótlást, illetve a főszponzor Endo-Plus Service Kft-t. Előbbi kiváló hátteret biztosít a felnőtt csapatnak, utóbbi pedig a tulajdonos-ügyvezető Wieszt Attila személyében egy olyan támogató, aki emberként is jelen van a mindennapokban – közölte.

„Azt kívánom mindenkinek, hogy érje el az egyéni céljait, és ezek az apró kis közös célok, egy nagy közös eredménnyé álljanak össze” – nyilatkozta Gergely István.

A játékosmozgásokkal kapcsolatban Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató elárulta, a pályafutását befejező kapus Kardos Gergely helyére Csoma Kristóf érkezett, míg Ekler Zsombort Bencz Rolf pótolhatja. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok vezető elmondta, hivatalos elvárás ezúttal sincs a csapattal szemben, véleménye szerint azonban mivel a gárda korábbi játékereje nem gyengült, akár a dobogóért is harcban lehet az együttes.

Az előző bajnoki szezonban ötödik Honvéd a bajnokság jövő heti nyitó fordulójában, szerda este a Miskolc otthonában kezdi a bajnokságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik