Férfi vízi ob I: gólfesztivált rendezett az FTC az újonc ellen

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.09.17. 20:54
Fölényes győzelmet aratott az FTC (Fotó: fradi.hu)
A címvédő Ferencváros 23–7-re győzött Debrecenben a férfi vízilabda ob I 1. fordulójában.

Új csapatkapitány vezette csatába a férfi vízilabda ob I-ben címvédő Ferencvárost az újonc Debrecen ellen. Varga Dénesről a zöld-fehérek első számú kapusára, Vogel Somára szállt át a tisztség, ám a kedd esti nyitányon nem ő, hanem Szakonyi Dániel védett. Méghozzá kiválóan: az első és az utolsó negyedben összesen egy gólt kapott, két ötméterest hárított, csapata pedig nem adott esélyt becsülettel küzdő vendéglátójának. Támadásban a fiatalok tolták a szekeret, Nagy Ákos, Vigvári Vendel és Vismeg Zsombor sem hibázott lövést – hárman együtt 14 gólig jutottak, az FTC fölényesen, 23–7-re győzött.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ 
1. FORDULÓ
DVSE-MASTER GOOD–FTC-TELEKOM 7–23 (1–7, 4–6, 2–4, 0–6)
Debrecen, 300 néző. V: Bereczki M., Pintér J. 
DVSE: Gergely B. – Pónya, Somorjai, MACSI P 3., Macsi M. 1, Gagulic, Stefanidesz. Csere: Sipos B. (kapus), BERKI 3, Mihov, Rózsa, Füzesi, Domokos D. Edző: Kádár Kálmán
FTC: SZAKONYI – VIGVÁRI VENDEL 4, Jansik Sz. 1, NAGY ÁKOS 6, De Toro, VISMEG ZS. 4, Di Somma 1. Csere: ARGIROPULOSZ 3, FEKETE G. 3, Német T., Molnár E. 1, Jámbor, Paján B. Edző: Nyéki Balázs
Emberelőny-kihasználás: 14/4, ill, 8/4. Gól – ötméteresből: 2/0, ill. 3/3. Kipontozódott: Pónya (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Kádár Kálmán: – Nehéz dolgunk volt, a világ legjobb klubcsapata ellen játszottunk. Sajnálom, hogy néhány jó támadás végén kimaradtak a helyzetek. Védekezésben sokat hibáztunk, ezen javítanunk kell.
Nyéki Balázs: – Ilyen teljesítményt vártam, elégedett vagyok. Látszott, hogy azok, akik nem voltak ott az olimpián, egész nyáron kemény munkát végeztek, és a Párizsban szereplő játékosaink is jól szálltak be a felkészülésbe. Örülök, hogy a Debrecen visszajutott az élvonalba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik