NFL: a Chicago és az Indianapolis jutott a Super Bowlba

Vágólapra másolva!
2007.01.22. 10:08
Címkék
A Chicago Bears és az Indianapolis Colts jutott be a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjébe, a Super Bowlba.

A Nemzeti-főcsoport (NFC) fináléjában az alapszakaszban legjobbnak bizonyult Chicago a története első konferenciadöntőjén szereplő New Orleans Saints együttesét fogadta: a hazaiak első sorban remek védekezésüknek és kitűnő futójátékuknak köszönhették a sima, 39-14-es győzelmüket. A Medvék legjobbja Thomas Jones volt, aki 123 yardot futott, ráadásul két hatpontos gólt (touchdown) szerzett.

Indianapolisban igazi pontzuhatagot láthatott a közönség az ősi rivális New England Patriots elleni rangadón. A vendégek - akik három bajnokságot nyertek az elmúlt öt év során - fantasztikusan kezdték az összecsapást és 21-6-os eredménnyel vonulhattak pihenőre a félidőben. A Peyton Manning vezette hazai alakulat azonban nem adta fel, és remek játékkal megfordította az eredményt.

A 41. Super Bowlt magyar idő szerint február 5-én 0 óra 30 perctől rendezik meg Miamiban. A Bears egyetlen döntős szereplésén 1986-ban győzött, míg a Colts - amikor még Baltimore volt a csapat székhelye - 1969-ben kikapott, két évvel később pedig nyert.

Nemzeti-főcsoport (NFC), döntő:
Chicago Bears-New Orleans Saints 39-14
Amerikai-főcsoport (AFC), döntő:
Indianapolis Colts-New England Patriots 38-34
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik