Rögbi: Wilkinson ismét az angol keretben

Vágólapra másolva!
2007.01.29. 17:35
Címkék
A hétvégén kezdetét veszi a világ legrégebbi múltra visszatekintő nemzetközi csapatküzdelme, a rögbisek Hat Nemzet tornája. A vb-címvédő angolok különös érzésekkel várják a rajtot, hiszen hároméves sérülést követően bekerült a válogatott keretbe Jonny Wilkinson (képünkön).

A játékos hazájában David Beckham-féle magasságokba emelkedett 2003-ban, amikor pazar rúgásaival győzelemre vezette Angliát az ausztráliai világbajnokságon.

Wilkinson azt követően kacérkodott egy NFL-es igazolással is, végül saját sportágában sem tudott megragadni, sőt, egy ideig pályafutásának folytatása is veszélybe került.

Bár tavaly már szó volt róla, hogy túlvan a sérülésen és bevethető állapotban lesz, visszatérésére végül csak nem került sor.

Az angolok a torna nyitófordulójában Twickenhamben fogadják a skótokat, a címvédő franciák Olaszországba látogatnak, Wales pedig az írekkel csap össze a cardiffi Millennium-stadionban.

Az NSO ajánlja:

A sorozat több mint száz éves múltra tekint vissza, az első tornát – még Négy Nemzetnek hívták – Anglia nyerte 1882-ben!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik