A Nets és a Raptors megdolgozott az NBA népszerűsítéséért

Vágólapra másolva!
2011.03.06. 08:00
null
A Nets és a Raptors látványos műsorral rukkolt elő Londonban (Fotó: Reuters)
A New Jersey Nets második londoni mérkőzését is megnyerte a Toronto Raptors ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A Nets egy nappal korábban 116–103-ra nyert (a liga történetének első, Európában rendezett tétmérkőzésén), míg szombat este háromszori hosszabbítást követően 137–136-ra.

Igazán izgalmas mérkőzést láthatott a londoni O2 Arena közönsége szombat késő este a New Jersey és a Toronto második európai mérkőzésén, amelyen négy alkalommal is győzhetett volna valamelyik csapat a dudaszó pillanatában eleresztett dobással, de végül Travis Outlaw büntetőivel dőlt el a meccs a harmadik ráadásban.

Az első hosszabbítást a Toronto harcolta ki Demar DeRozan kosarával, a másodikat és a harmadikat viszont a Nets, előbb Sasha Vujacic triplájával, majd Deron Williams duplájával.

A mezőny legeredményesebb játékosa a torontói Andrea Bargnani volt 35 ponttal, ám a harmadik túlóra utolsó másodpercében eleresztett dobása után a labda kipattant a gyűrűről, így a kezében maradt a Raptors győzelme. A harmadik ráadásban Outlaw szerezte a Nets utolsó nyolc pontját, ezzel győzelemhez segítve csapatát.

A Utah Jazz is a hosszabbításban győzött 109–102-re a Sacramento Kings ellen otthon, de ezen a találkozón elég volt az egyszeri ráadás, hogy eldőljön, ki a jobb. A hazaiaknál Al Jefferson 27 pontig jutott (ebből hatot a hosszabbításban ért el), míg Raja Bell nagyon fontos pontokat szerzett a ráadásban.

Mint általában, Kevin Love volt a Minnesota Timberwolves vezére, de 20 pontja és 21 lepattanója nem volt elég a Washington Wizards elleni győzelemhez. A centernek ez a harmadik meccs zsinórban, hogy legalább 20 pontig és 20 lepattanóig jut, és most érte el az 50. dupla dupláját sorozatban, így már csak egy meccsre van Moses Malone 1978–79-es rekordjától.

A hétmeccses nyeretlenségi sorozatát megszakító fővárosi csapatot a 18 pontig és 11 lepattanóig jutó John Wall valamint a 20 pontja mellett hét lepattanóig jutó Andray Blatche vezette.

NBA
ALAPSZAKASZ, 127. JÁTÉKNAP
Los Angeles Clippers–Denver Nuggets 100–94
Utah Jazz–Sacramento Kings 109–102 – egyszeri hosszabbítás után
Houston Rockets–Indiana Pacers 112–95
Portland Trail Blazers–Charlotte Bobcats 93–69
Washington Wizards–Minnesota Timberwolves 103–96
New Jersey Nets–Toronto Raptors 137–136 – háromszori hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik