NFL: megegyeztek a járványügyi szabályozások megszüntetésében

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 10:08
null
A liga és a játékosok szakszervezete szerint biztatóak a trendek a pandémiát illetően (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) és a játékosok szakszervezete (NFLPA) megegyezett a koronavírusra vonatkozó járványügyi szabályozások felfüggesztésében – hivatkozik a CNN a liga által kiküldött dokumentumra.

 

Az NFL azzal indokolta a döntést, hogy biztatóak a trendek a pandémiát illetően, arra azonban felhívták a 32 csapat figyelmét, hogy a helyi és állambeli törvényeket továbbra is be kell tartaniuk.

A liga megszüntette a tesztelést is az oltottsági státusztól függetlenül, arra csak akkor kerül sor, ha orvosilag indokolt.

A maszkhasználat – függetlenül az oltási státusztól – többé nem kötelező a klubok létesítményeiben, illetve távolságtartásra sincs már szükség.

Korábban, az omikron-variáns elterjedésénél, az oltottakat heti, az oltatlanokat napi rendszerességgel tesztelték.

„Továbbra is prioritást élvez a játékosok, az edzők és a szakmai stáb tagjainak egészsége – idézi az NFL-t a CNN. – Ha indokolt lesz a szabályozások ismételt bevezetése, megtesszük a szükséges lépéseket. Szorosan együttműködünk a liga tagjaival és az egészségügyi szakértőkkel, hogy megőrizhessük az NFL-közösség épségét.”

A CNN megkeresésére a játékosok szakszervezete megerősítette az információt, de nem fűzött hozzá további kommentárt.

A dokumentumból az is kiderült, az illetékeseknek még mindig kötelességük napi szinten monitorozni a koronavírusra utaló tűnteteket, és észlelés esetén jelezni a csapat felé. Minden pozitív tesztet adó egyénnek minimum öt napig karanténba kell vonulnia.

Az NFL-ben egyetlen mérkőzést sem kellett törölni az előző két idény során, de a 2020-as idényben többet is el kellett halasztani az együtteseknél kialakult gócpontok miatt. A játékosoknak a 95, a személyzetnek csaknem 100 százaléka oltott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik