Anglia, FA-kupa: nehezen jutott tovább a Liverpool

Vágólapra másolva!
2006.01.07. 20:54
Címkék
Az FA-kupa harmadik fordulójában kétgólos győzelmet aratott a BL-címvédő Liverpool a másodosztályban középcsapatnak számító, tavaly még harmadosztályú Luton ellen, de a sikerért keményen meg kellett dolgozniuk Gerrardéknak.
Ment minden a maga rendes medrében, hiszen a 16. percben Gerrard találatával szerzett vezetést az esélyesebb vendégcsapat. Ezt követően azonban egy kicsit a várttal ellentétesen alakultak a dolgok. Howard góljával előbb egyenlítettek, majd tizenkét perc elteltével Robinson találatával már vezettek is a vendégek.

A két lutoni gól között a mérkőzésen a befejezéseknél végig dekoncentráltan játszó Cissé büntetőt hibázott.

A második félidő elején aztán megszerezte harmadik találatát is a hazai gárda: Nicholls bezzeg nem hibázta el a tizenegyest.

A hajrában nagy rohamokat vágott ki a Liverpool és harminc perc alatt Pongolle és Alonso dupláival a maga javára fordította a mérkőzést.

Utóbbi spanyol légiós góljai élményszámba mentek: a mérkőzés ötödik találatát a 93. percben úgy szerezte, hogy még a hazai kapust is kicselezte, majd 75(!) méterről lőtt a hálóba. Ekkor már ugyanis a Luton hálóőre egy szöglethez előremerészkedett az egyenlítés reményében.Xabi Alonso első gólját szinte a lesipuskásokhoz illő 32 méterről lőtte, a magát kissé elszámító és a gólvonal előtt két méterrel álló hazai kapus fölött.
FA-KUPA, HARMADIK FORDULÓ:
Luton Liverpool 3-5 (2-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik