Választ kap a Chelsea: meg lehet-e állítani a Manchester Cityt?

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2014.02.03. 11:19
null
Lampardék aligha számíthatnak finom bánásmódra Yaya Tourétól és társaitól (Fotó: Action Images)
Manchester City–Chelsea rangadót rendeznek ma este az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League), amely előtt a hadvezérek közül José Mourinho egyszereplős szópárbajt vívott, miután az ellenoldalról Manuel Pellegrini nem reagált piszkálódására. A második helyen álló Manchester Cityhez a Chelsea látogat, amely egy hellyel szorul mögé, és mindössze három pont a lemaradása. A 21 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

 

 

A világoskék együttest lassan gyorsuló tehervonathoz hasonlíthatnánk, amely mostanra olyan sebességgel robog, hogy száraz falevélként söpri el útjából az ellenfeleket. A City az előző nyolc bajnoki meccsét megnyerte, miközben huszonnyolc gólt szerzett, ráadásul nem csak alsóházi csapatokkal játszott, az Arsenalt, a Liverpoolt és a Tottenhamet is legyőzte.

BRAZILOK EGYMÁS KÖZT
„Nem játszottunk rosszul Londonban, a végén buktuk el azt a találkozót. A nagy csapatok ellen türelmesen és óvatosan kell játszani, mert a legkisebb hibát is megbüntetik” – nyilatkozta Fernandinho, a Manchester City középpályása.
„Nagyon kemény meccs lesz a City elleni, de a hazai is az volt, és azon mi nyertünk. A bajnoki cím szempontjából fontos találkozó a hétfői” – mondta Ramires, a Chelsea középpályása.
A nagyok közül viszont a hétfői ellenfél Chelsea-t nem sikerült legyűrnie, október végén Fernando Torres késői góljával a kékek nyertek 2–1-re a Stamford Bridge-en, akkor José Mourinho a City kispadja mögött ünnepelte őrjöngve a gólt (fia ott ült), ami nem tetszett Manuel Pellegrininek, ezért nem fogott kezet a portugállal. Az már nem meglepő, hogy a Chelsea menedzsere a rangadó előtt is piszkálja a manchesterieket.

„Szerencsés csapat a City – elemzett a portugál. – A bírók igyekeznek a legjobb tudásuk szerint végezni a munkájukat, néha hibáznak, de ezek általában kiegyenlítődnek a csapatok között. A Citynek azonban rendre kedveztek a döntések.”

Mourinho emellett a manchesteriek európai kupaszereplését is kritizálta, igaz, a hétfői meccshez ennek nem sok köze van.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az angol bajnokság 2013–2014-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nyertek egy bajnoki címet meg néhány kupát, az európai kupaporondon viszont nem teljesítettek jól. Ha objektív szeretnék maradni, ki kell jelentenem, az elmúlt szezonokban nagyon rosszul játszottak a BL-ben és az El-ben is – mondta Mourinho, aki nem is annyira kétértelműen arra utalt, hogy Pellegrini állítólag nem tudta, ha a BL-csoportkörben még egy gólt szereznek a Bayern ellen, ők lesznek a csoportelsők. – A kupákban az a siker egyik titka, hogy tisztában kell lenni a szabályokkal. Ez nagyon lényeges.”

Emellett azért az is lényeges, hogy Mourinho milyen taktikával küldi pályára csapatát. Bár a sztáredző a hétközi, West Ham elleni döntetlen után azzal vádolta az ellenfelet, hogy 19. századi stílusban futballozott és csak az ő csapata játszott, ez a stratégia azért tőle sem áll távol. Pellegriniről ezt nem lehet elmondani, a City a házi gólkirály Sergio Agüero sérülése ellenére is minden bizonnyal igyekszik lerohanni a londoniakat. Aligha véletlen: a TippmixPrónál a manchesteri győzelem kétszer több pénzt fizet, mint a vendégsiker.

„Engem hidegen hagy ez az egész – utalt Mourinho szurkálódására Pellegrini. – Mint minden menedzsert, inkább az foglalkoztat, hogyan nyerjük meg az összes meccsünket. Egyfolytában azt hallom, hogy kétszáz gólt szerezve négy trófeát szerzünk a szezonban. Az a feladatom, hogy elérjem, a játékosaim ne higgyék ezt el. Tudják, hogy egyelőre a Chelsea legyőzése az egyetlen cél. Nem vagyunk legyőzhetetlenek, egyik csapat sem az. Fontos lépés lenne, ha hétfőn nyernénk, de nem csak két együttes verseng a bajnoki címért, a hétfői összecsapás után még negyvenkét pontért játszhatunk.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik