Erling Haaland: Cucurella vicces ember

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.19. 08:19
Erling Haaland (Fotó: Imago Images)
Mint ismert, a címvédő Manchester City 2–0-ra nyert a Chelsea vendégeként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) első fordulójában. Lássuk, hogyan értékeltek a meccs főszereplői!

„Elégedett vagyok, de a ma látottak nem lepnek meg, ezt az elhivatottságot várom el ezen a szinten – értékelt a vendégek mestere, Pep Guardiola. – A jó hír az, hogy nyertünk, a rossz hír pedig az, hogy még van hátra 70 meccsünk. Most az Ipswich és a West Ham elleni meccsekre készülünk még a válogatott szünet előtt, utána pedig már beszélhetünk egy kész keretről. (…) Haaland számai Messit és Ronaldót idézik, akik az előző évtized királyai voltak. Az ő számai ezt a szintet hozzák, és számomra hihetetlen, hogy valaki képes minderre ebben az országban.”

„Cucurella vicces ember. Az előző idényben még elkérte a mezemet, az idén nyáron viszont már dalt írt rólam – mondta a City első gólját jegyző Erling Haaland, aki a Chelsea spanyol védőjének Eb-győzelem utáni skandálására („Reszkess, Haaland, jön Cucurella!”) utalt. A norvég center ezután kitért Enzo Fernándezre is. – Egész végig taposott és lökdösött engem, és nem csak ő csinálta ezt. (…) Nem tudom, mit akar, de gondolom, ez volt a dolga.”


„Szerintem összességében jól játszottunk. Nem szeretünk veszíteni, de a teljesítményünkkel nem volt gond. A világ legjobb csapatával játszottunk, sokáig egy szinten voltunk vele, s néha talán még fölé is nőttünk. Megvoltak a helyzeteink, ám szerintem a különbség közöttünk abban rejlett, ahogyan kezelni tudták a labdát a pálya utolsó harmadában. (...) Jó irányba haladunk, látom a csapaton a fejlődés jeleit” – értékelt a meccs után a hazaiak vezetőedzője, Enzo Maresca

Szerintem megvolt az esélyünk arra, hogy föléjük kerekedjünk, de valamiért nem jött össze – mondta az olasz mester által a kezdőcsapatba nevezett szűrő, Roméo Lavia. – Kihasználták a helyzeteiket, ám volt esélyünk arra, hogy felzárkózzunk. (…) A lényeg az, hogy tanuljunk belőle, hiszen csak az idény első meccse volt ez.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Chelsea–Manchester City 0–2 (Haaland 18., Kovacic 84.)
Brentford–Crystal Palace 2–1 (Mbeumo 29., Wissa 76., ill. Pinnock 57.)
HÉTFŐN
21.00: Leicester City–Tottenham Hotspur (Tv: Match4)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Ipswich Town–Liverpool 0–2 (Diogo Jota 60., Szalah 65.)
Arsenal–Wolverhampton Wanderers 2–0 (Havertz 25., Saka 74.)
Everton–Brighton & Hove Albion 0–3 (Mitoma 26., Welbeck 56., Adinga 86.)
Kiállítva: Young (66., Everton)
Newcastle United–Southampton 1–0 (Joelinton 45.)
Kiállítva: Schär (28., Newcastle)
Nottingham Forest–AFC Bournemouth 1–1 (Wood 23., ill. Semenyo 86.)
West Ham United–Aston Villa 1–2 (Paquetá 37. – 11-esből, ill. Am. Onana 4., Durán 79.)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Manchester United–Fulham 1–0 (Zirkzee 87.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik