Tömegsport: a 4RUN Félmaratoni szervezői a futáshoz is értenek

Vágólapra másolva!
2011.02.10. 14:48
Címkék
Egy keszthelyi, egy szekszárdi és egy debreceni versenyszervező állt össze annak érdekében, hogy létrehozza a 4RUN Félmaratoni sorozatot. Közös bennük a futás szeretete, azonban „civilben” mindhárman más-más területtel foglalkoznak. Szervezőként mégis egy csapatot alkotnak. Ha tehetik, maguk is a futók táborát erősítik.

Tóth Csaba az első állomás, a március 12-ei I. Rotary Félmaraton főszervezője, hétköznapokon a nevével fémjelzett debreceni könyvkereskedés és kiadó ügyvezetőjeként dolgozik. „Több éve próbálkozom már hosszútávfutással, tavaly már több mint tízszer futottam le a félmaratonit, kétszer pedig a maratoni távot. Öt gyermekemet is a sport szeretetére nevelem. Tavaly született meg a gondolat, hogy szervezzek egy színvonalas, emlékezetes félmaratoni versenyt Debrecenben, így indul útjára idén a Rotary Félmaratoni.”

A sorozat május 7-én, a II. Borvidék Félmaratonival folytatódik. A szervezőcsapat élén Márkus István áll, aki Szekszárdon saját bútoripari vállalkozását vezeti, immár tizenhatodik esztendeje. „Gyermekkoromban tíz évig cselgáncsoztam, majd csaknem húsz évig baráti focit és mindenféle szabadidős sportot űztem, a futást néhány éve kezdtem. Egyesületet alapítottunk, a versenyszervezés már csak egy lépés volt. A Borvidék Félmaratoni alkalmával igyekeztünk igazi szekszárdi hangulatú versenyt szervezni, ezért a névválasztás és a borvidéken is áthaladó útvonal kitűzése.” 

A sorozatot június 5-én a Keszthelyi Kilométerek zárja. Bedő Beáta gerincgimnasztika és spinningórák megtartása mellett tért át a főszervezői feladatkörre; az idén már negyedik utcai futóviadalát készíti elő. „Sportos család a miénk, a gyerekek úsznak, apukájuk Ironman. Igyekszem elhitetni a versenyzőinkkel, hogy nálunk tényleg szeretettel várják őket, akár babakocsival, akár kerekes székkel szeretnének rajthoz állni. Fontos, kisebb-nagyobb lépésekkel halad a verseny és vele én is előre. Ami biztos, hogy a Keszthelyi Kilométerek nagyon sok embernek örömet, izgalmat, feladatot nyújt, úgy érzik, hogy ez a mi versenyünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik