Pokoli percek a San Siróban

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.04.12. 23:20
Címkék
Egyébként sem valószínű, hogy bárki, akinek lehetősége volt megnézni a milánói derbit, elszalasztotta volna az első perceket, de Carlo Ancelotti hadüzenetének ismeretében nyilván mindenütt feszült figyelem kísérte a startot. Az amúgy nem forróvérűségéről ismert Milan-tréner meghökkentően hetyke nyilatkozatában "a meccs elejére" ígérte a kegyelemdöfést az odavágón 2-0-ra legyőzött Internek.
Nos, az első veszélyes megmozdulás valóban egy vendégjátékos, Sevcsenko nevéhez fűződött - az ukrán, olybá tetszik, elfelejtette arccsonttörését, mert úgy összefejelt Materazzival, hogy az olasz védő lent maradt. Ilyen jelenetet látott még néhányat a közönség a következő percekben, előbb Kily González taglózta le Kakát, majd a Gattusót a jelek szerint minél tökéletesebben helyettesíteni igyekvő Ambrosini törlesztett az argentinnak. Sőt kisvártatva Córdoba is besárgult, miután a kapura törő Kakát csak szabálytalanul tudta megállásra bírni.

Pirlo épphogy mellészálló szabadrúgása szerencsére lezárta e durva időszakot, a legközelebbi fontos esemény már kimondottan szép volt. Verón tüzelt 25 méterről, a sistergős bombát Dida bravúrral oldalra ütötte. Néhány percnyi mezőnybéli tusakodás következett, mígnem a felháborodott Inter-szurkolók egy emberként - de hiába - ordítottak fel, büntetőt követelve egy Adrianót ért sérelemért. Az első fél óra végén viszont nem volt kedvük kiabálni: Sevcsenko ballal gyönyörű gólt tekert Toldo kapujába.

Adriano (jobbra) sérülés miatt nem játszotta végig a találkozót
Adriano (jobbra) sérülés miatt nem játszotta végig a találkozót
Adriano (jobbra) sérülés miatt nem játszotta végig a találkozót
Ancelotti tehát nem beszélt a levegőbe, a labdát sokkal többet birtokló Inter sorsa ezzel megpecsételődött. Az első félidőből egy Kily González-lövést (Dida persze védett) és egy Cafú-fejest érdemes még megemlíteni, a második játékrész elejéről meg azt, hogy Roberto Mancininek le kellett vinnie a sántikáló Adrianót.

A becserélt Martins kis híján nyomban feledtette a nagy veszteséget, ám lövését az ezúttal tévedhetetlennek bizonyuló Dida a kapufára tolta. Mint sejthető, a Milan védelme keveset engedte játszani riválisát, sőt kontrákból még futotta kisebb lehetőségekre is Crespónak és Seedorfnak.

A hajrá felé közeledve sajnos elszabadult a pokol Dida kapujánál, a hálóőrt egy meg nem adott - tudósítások szerint szabályosnak tűnő gól után - eltalálták egy pirotechnikai eszközzel, mire a futballisták bevonultak az öltözőbe. Röviddel később kijöttek, újrakezdték - a szurkolók is a dobálást, amiért Merk lefújta a csatát.

Május 25-én kidrül, melyik csapat emelheti magasba az áhított trófeát
Május 25-én kidrül, melyik csapat emelheti magasba az áhított trófeát
Május 25-én kidrül, melyik csapat emelheti magasba az áhított trófeát

Internazionale - Milan 0-1 (0-1) - félbeszakadt
Milánó, 82 734 néző
V: Merk (német). G: Sevcsenko (30.)
INTERNAZIONALE: Toldo - J. Zanetti, Córdoba, Materazzi, Favalli - C. Zanetti (Mihajlovics, 46.), Cambiasso, Verón, Van der Meyde - Kily González (Cruz, 46.), Adriano (Martins, 50.)
MILAN: Dida (Abbiati, 75.) - Cafú, Nesta, Stam, Maldini - Ambrosini, Pirlo, Kaká, Seedorf - Sevcsenko, Crespo (Rui Costa, 68.)

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik