Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
1 db citrom
1 ek olívaolaj
oregánó
petrezselyem
rozmaring
bors
só
Elkészítés: A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk. A citromot kifacsarjuk, levét összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, majd bepácoljuk vele a csirkemellet, és egy órára a hűtőbe tesszük. Egy kisebb tűzálló edény aljára nagyon kevés olajat vagy kókuszzsírt teszünk, belehelyezzük a csirkemelleket, ráteszünk egy-egy ágacska rozmaringot, és 165 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve 25–30 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk.
Miért ajánljuk?
A szakemberek szerint, akik rendszeresen sportolnak, testsúlykilogrammonként legalább két gramm fehérjét kell fogyasztaniuk naponta. A csirkemell az egyik legjobb fehérjeforrásnak számít.