Fűzfő után, dél-afrikai edzőtábor előtt

Vágólapra másolva!
2006.02.13. 15:25
Címkék
„A második hét még jobban sikerült, mint az első” – sommázta röviden a balatonfűzfői edzőtábor tapasztalatait Kiss László. A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya továbbra is Cseh László munkájával volt a leginkább elégedett, de nagyon tetszett a világbajnok „pályatársának”, Kovács Norbertnek a teljesítménye, a hölgyek közül pedig Hosszú Katinka tette rá a legjobb benyomást.
Kiss László Gyurta Dánielre és Verrasztó Dávidra is kíváncsi
Kiss László Gyurta Dánielre és Verrasztó Dávidra is kíváncsi
Kiss László Gyurta Dánielre és Verrasztó Dávidra is kíváncsi
Kiss László Gyurta Dánielre és Verrasztó Dávidra is kíváncsi
„És ne feledkezzünk el az ifjú titánról, a tizenöt éves Bernek Péterről sem, aki sokat javult már most, és az edzőtábort záró Gyenge-emlékversenyen megjavította egyéni legjobbját ezerötszázon” – tette hozzá a szakember.

Cseh László maga is úgy vélekedett, igen hasznosan telt az elmúlt két hét. Miután letudta egyetemi vizsgáit – nem volt könnyű dolga „újoncként” a műszaki egyetemen, de megoldotta -, végre megint minden idegszálával az úszásra koncentrálhatott, azaz számára hovatovább felüdülést jelentett a napi húsz kilométeres adagokat hozó balatoni két hét.

A fűzfői csapat egyébként csak egy hétre térhetett haza, szombaton ugyanis legjobbjaink útra kelnek Dél-Afrikába. Persze, nem egy napfényes turistaparadicsomba indulnak: most az úszócsapat ezen fele van soron, s vonul fel magaslati edzőtáborba.

Akárcsak a január végén, február elején Sierra Nevadában tréningező társaik, Cseh Lászlóék is három hetet töltenek 1500 méter felett, mégpedig a rendkívül jól felszerelt klerksdorpi úszókomplexumban.

„Itt egy tízpályás medence vár rájuk, de van még egy fedett és egy nyitott medence is, elsőosztályú erősítő terem, azaz minden, ami a felkészüléshez fontos” – közölte Kiss László.

A szakvezető elmondta, a Johannesburgtól nem messze fekvő Klerksdorp új helyszín, a korábbi dél-afrikai támaszpontjukat, a pretoriai uszodát ugyanis szinte teljesen elfoglalta a hazaiak csapata.

„Ott csupán három pályát tudtak volna adni, ezen a helyen viszont edzésidőben csak a mieink edzenek majd a helyszínen” – magyarázta Kiss László.

A szövetségi kapitány amúgy nem száll repülőre, ő továbbra is Fűzfőn marad, merthogy nemsokára a Sierra Nevada-i különítmény költözik le a Balatonra.

„Az a normális, ha minden versenyzőn rajta tartom a szemem, nem csupán a csapat egyik felén – mondta. – Egyébként is kíváncsi vagyok, hol tart a fejlődésben Verrasztó Dávid vagy Gyurta Dániel, hogy a többi tehetségünkről ne is beszéljünk.”

Úszóink a tervek szerint a júliusi, budapesti Európa-bajnokságig már nem mennek külföldre edzőtáborozni: itthon készülnek, bár Fűzfőre még visszatérnek a tavasz folyamán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik