Torna: nyolcadik lett a magyar csapat az akrobatikus vb-n

Vágólapra másolva!
2010.07.18. 19:33
Címkék
Szenzációsan szerepeltek az akrobatikus torna világbajnokságán a magyar versenyzők Wroclawban: a felnőtt egység, Meleg Dóra, Xue Andrea és Vincze Borbála a nyolcadik helyen végzett, ezzel minden idők egyik legjobb magyar eredményét érte el.

A sportakrobaták korosztályos és felnőtt vb-jén, a 22. akrobatikustorna-világbajnokságon 25 ország versenyzői vettek részt, ezzel minden idők legnagyobb vb-jére került sor. Hazánkat juniorban 5 egység képviselte, a felnőttek női hármas egységben indultak: Meleg Dóra, Xue Andrea és Vincze Borbála. A felnőttek már a selejtezőben remekeltek, dinamikus és kombinált gyakorlatuk hibátlan lett, a statikusban is csak egy apró rontás volt. Edzőjük, Bertha Zsolt már ekkor sejtette, hogy ott lehetnek a legjobbak között. A hármas nyolcadikként be is került a fináléba, amelyben kombinált gyakorlatukat bemutatva megtartották a nyolcadik pozíciót, és ezzel a magyar sportakrobatika egyik legnagyobb eredményét produkálták.

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen több mint 10 éve nem volt ilyen nagyszerű eredmény. 1997 óta nem volt felnőtt magyar egység döntőben, csak dicséret illeti a lányokat" – nyilatkozta Deák Katalin delegációvezető.

„Úgy tűnik, hogy ez a sportág is a színpadiasság irányába mozdult el, és egyre nagyobb hangsúlyt kap a művészi hatás. Mi még nem erre készültünk, ennek fényében elégedett vagyok a juniorok eredményével. Érthető, hogy a sportág változik, hiszen a cél az olimpia programjába való bekerülés – mondta Köhler Ákos szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik