Böczögő és Hidvégi sikere egyéni összetettben

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 16:55
null
Böczögő Dorina az összetett ob-t és a vb-válogató első felvonását is megnyerte (Fotó: Czagány Balázs, archív)
Címkék
Böczögő Dorina és Hidvégi Vid nyerte a tornászok egyéni összetett országos bajnokságát.

A férfiaknál a múlt heti linzi nemzetközi verseny győztese, Hidvégi Vid első összetett országos bajnoki címét nyerte meg, a gyűrű kivételével nem volt nagyobb rontása, Kovács István vezetőedző szerint reményteljes a formája. Több szeren is már közel a teljes versenygyakorlatot mutatta be, jóllehet még kisebb könyöksérüléssel küszködik.

Czingli László is remek bemutatókkal állt elő, az utolsó szeren, a gyűrűn a leugrásnál megnyomta térdét, remélhetőleg nem lesz súlyosabb sérülése, hiszen Hetrovics, majd Rácz kiesése után nehéz helyzetbe kerülne a vezetőedző.

Kovács István tájékoztatása szerint Kállai Zoltán is az elvárásoknak megfelelően tornázott valamennyi szeren, és Berki Krisztián is jó gyakorlatot mutatott be lovon, amely a négyszeres Európa-bajnok rutinjának is köszönhető, a hirtelen beköszöntött hideg ugyanis a napokban megnehezítette a felkészülést, mivel a Tornacsarnok is lehűlt. A férfiaknál az első vb-válogató eredményét – amely speciális módon, helyezési pontok alapján alakul ki – csak vasárnap hozza nyilvánosságra a vezetőedző.

A nőknél az olimpikon Böczögő Dorina győzött, aki ezzel újabb összetett bajnoki címet zsebelhetett be. A bajnoknő ugrása nagyon jól sikerült, korláton gyakorlata első felével még nem volt elégedett, jóllehet ez kívülről nem volt látható. Talajgyakorlata az idénynek megfelelően sikerült, míg gerendán bizonytalankodott. A másik favorit, Tóth Renáta végzett a második helyen, míg a visszatérő Gombás Laura negyedik lett. A nőknél már kialakult az 1. vb-válogató eredménye, itt is Böczögő Dorina áll az élen.

Folytatás vasárnap 10.30-tól a Tornacsarnokban a szerenkénti döntőkkel, a második vb-válogatóra pedig szeptember 18-án kerül sor. Az idén 125 éves Magyar Tornaszövetség másik ünnepi rendezvénye, a vidámparki sportági bemutató, az eső miatt elmaradt.

 ÖRÖMSZAVAK
 

Hidvégi Vid: – Nagyon örülök, hogy megnyertem életem első összetett országos bajnoki címét. A gyakorlatokkal nem vagyok maradéktalanul elégedett, múlt héten a linzi győzelmemkor jobban sikerültek. Könyöksérülésem miatt a lovon még az egykápás elemeket kihagytam, de összességében ezzel a szerrel elégedett vagyok, legkevésbé pedig a gyűrűm sikerült.


Böczögő Dorina:
– Természetesen nagyon boldog vagyok, de őszintén szólva bíztam abban, hogy az összetett ob-t és a válogatót is én nyerem. Tudtam, hogy azon múlik minden, hogy ki mennyire tud pontosan dolgozni. Az ugrásom nagyon jól sikerült, talajon is csak egy kilépésem volt, már építettem bele új elemet, de még egy új sor hiányzik.
TORNA OB 
FÉRFI EGYÉNI ÖSSZETETT
1. Hidvégi Vid (KSI SE) 84.900 pont
2. Czingli László (FTC-Ybl-Tervező) 84.200
3. Kállai Zoltán (KSI SE) 82.700
4. Vlacsil Attila (Bercsényi DSE Győr) 80.850
5. Marján Péter (BHSE) 80.600
6. Mihók Ádám (BHSE) 80.250
   
NŐI EGYÉNI ÖSSZETETT
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 55.300 pont
2. Tóth Renáta (FTC) 51.700
3. Csillag Tünde (Delfin SI SE Szombathely)   51.600
4. Gombás Laura (BHSE)  50.800
5. Lónay Hajnalka (TC Békéscsaba) 49.400
6. Nagy Orsolya (Postás SE) 46.400
   
NŐI JUNIOR EGYÉNI ÖSSZETETT
1. Divéky Luca (KSI SE) 50.900
2. Lenner Dorottya (KSI SE) 50.300
3. Mitykó Szabina (TC Békéscsaba)  49.600
   
1. NŐI VB-VÁLOGATÓ
1. Böczögő Dorina   32 pont
2. Tóth Renáta  20
3. Gombás Laura  16
4. Csillag Tünde 15
5. Divéky Luca  14
6. Lónay Hajnalka  10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik