Paksi ötös! Bognár György együttese Cipruson is nyert, és bejutott a Kl-selejtező 3. körébe

Vágólapra másolva!
2024.08.01. 19:52
A fehérben játszó paksiak Cipruson is győzelmet arattak (Fotó: sport-fm.com.cy)
A labdarúgó Konferencialiga selejtezőkörének 2. fordulójában a ciprusi AEK Larnaca otthonában lépett pályára a Paks. Haraszti góljával már a 19. percben vezetést szerzett Bognár György együttese, majd az első félidő végén Papp is betalált. A második félidőben Szappanos védéseinek köszönhetően megőrizte kapuját a góltól, és 2–0-s győzelmet aratott a tolnai gárda.

 

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
AEK LARNACA (ciprusi)–PAKSI FC 0–2 (0–2)
Larnaca, AEK Aréna. Vezette: Cibelli (svájci)
LARNACA: Alomerovic – F. Sánchez (Milicevic, a szünetben), Ekpolo, Roberge, A. García – Rohdén (Naoum, 59.), Jimmy Suárez – Faraj (C. Santos, 67.), Diemers, Bruno Gama (Demetriou, 77.) – Cabrera (Fran Sol, 59.). Vezetőedző: Juan Ferrando
PAKS: Szappanos – Osváth (Kovács K., 81.), Ötvös, Vas G., Lenzsér, Szabó J. – Windecker (Silye, 81.), Vécsei, Papp K. (Balogh B., 74.) – Tóth B. (Böde, 60.), Haraszti Zs. (Szabó I B., 60.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Haraszti Zs. (19.), Papp K. (42.)
Továbbjutott: a Paks, 5–0-s összesítéssel

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható.

„A tegnapból nem lehet megélni, idegenben is jól kell futballozni."

Bognár György, a paksiak vezetőedzője mondta ezt még a ciprusi találkozóra készülve, utalva arra, hiába nyert a csapata a párharc első meccsén 3–0-ra, csak az első lépést tette meg a továbbjutás felé, nincs még lefutva a csata. A szakembernek két alapemberét is nélkülöznie kellett: az első mérkőzésen térdsérülést szenvedő Hahn Jánost szerdán már meg is operálták, hosszú kihagyás vár rá, az eltiltott Kinyik Ákos szerepkörét pedig Vas Gábor vette át a védelem tengelyében.

Ahogyan arra számítani lehetett, az AEK Larnaca azonnal magához ragadta a kezdeményezést, a hetedik percben jobb oldali támadás lezárásaként Bruno Gama (aki az ezúttal a keretbe sem kerülő Gyurcsó Ádám helyén kezdett) előtt adódott is kisebb lehetőség, majd tíz perccel később Haraszti Zsolt passza után Tóth Barna nagy helyzetben tizenegy méterről nem találta el a kaput. Még időnk sem volt mérgelődni, Haraszti Zsolt bal oldali, pimasz szabadrúgása után a labda a hazai kapu jobb oldalában kötött ki, vagyis a Paks nemhogy kapott gól nélkül hozta le a találkozó előzetesen kritikusnak tartott első húsz percét, hanem megszerezte a vezetést is. A 34. percben Lenzsér Bence megmozdulását a tizenhatoson belül csak a játékvezető nem látta szabálytalannak, Enzo Cabrera buktatásáért járt volna a büntető a házigazdának, majd a játékrész hajrájában Papp Kristóf lépett ki a leshatárról Osváth Attila indításával, csinált egy lövőcselt, és hét méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt, megduplázva az előnyt! Még a szünet előtt Szappanos Péter bemutatott egy szép védést Marcus Rohdén fejesénél, több mint megnyugtató volt a Paks előnye az első félidő után.

Bruno Gama kapufája a fordulás után jelezte, az AEK nem szeretne hazai pályán is veszíteni, ugyanakkor játékosaiban nem volt meg az a sebesség, tűz, amely Pakson az első negyedórában jellemezte őket. Windecker Józsefék okosan futballozva uralták a mérkőzést, és kapott gól nélkül búcsúztattak egy olyan klubot, amely jóval több nemzetközi tapasztalattal van felvértezve nála. A Paks kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel bejutott a Kl-selejtező harmadik fordulójában, amelyben a montenegrói Mornar lesz az ellenfele, a párharc első meccsét augusztus 8-án, csütörtökön, Pakson rendezik meg, a visszavágót egy héttel később Montenegróban.

És micsoda öröm: mind a négy NB I-es csapat versenyben van a harmadik selejtezőkörben, a Ferencváros a Bajnokok Ligájáéban, a Paks, a Fehérvár és a Puskás Akadémia pedig a Konferencialigáéban! 0–2

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható.

A hazaiak kapusa, Zlatan Alomerovics minden bizonnyal megjegyzi a nevét, hiszen mindkét mérkőzésen fantasztikus gólt rúgott neki. Szabadrúgása igazi mestermunka volt, még mélyebbre nyomta az egyébként is nehéz helyzetben lévő házigazdát, technikai képzettsége minden helyzetben kisegítette. Rengeteget mozgott, állandóan kérte a labdát, sokat tett azért, hogy csapata búcsúztassa az előzetesen esélyesebbnek vélt ellenfelét.
HARASZTI ZSOLT – A mérkőzés játékosa

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik