Formula–1: az elnököt Sennára emlékezteti Alonso

Vágólapra másolva!
2005.12.01. 19:22
Címkék
Néha már Ayrton Sennára emlékezteti a Renault elnökét Fernando Alonso. Patrick Faure, a Formula1-es autós gyorsasági versenysorozatban az idén világbajnoki címet nyerő francia autógyár első embere erről egy párizsi eseményen beszélt.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Patrick Faure, a Renault elnöke Ayrton Sennához, a Formula–1 korábbi háromszoros világbajnokához hasonlította Fernando Alonsót. Az üzletember azt mondta, néha a brazilok háromszoros világbajnokára emlékezteti a 24 éves spanyol pilóta.

"Senna meg akarta nyerni a versenyeket, minden egyéb teljesen másodlagos volt számára" – mondta Faure egy, a francia fővárosban rendezett eseményen, amelyen a Renault és Alonso 2005-ös sikereit méltatta.

Mint ismeretes, Ayrton Senna 1988-ban, 1990-ben és 1990-ben volt világbajnok a száguldó cirkuszban, és a mentalitása, a tudása és a gyorsasága miatt sokan a tökéletes autóversenyzőnek tartották.

Alonso egyelőre nem tud mit kezdeni a hasonló dicséretekkel, és a világbajnoki győzelem ellenére azt állítja, ő belül még mindig az a szerény, szégyenlős 19 éves fiú, aki 2001-ben bemutatkozott a Minardi csapatában.

Ezzel együtt a hispán tehetség elismerte: ragadozóösztön lakozik benne.

"Le akarom győzni az ellenfeleimet, teljesen mindegy, miről van szó. Akár a Formula–1-es pályán versenyzek, akár teniszmérkőzést játszom, ez mindig így van" – jelentette ki.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik