Nincs kiemelt pilóta, a Ferrari fontosabb

Vágólapra másolva!
2007.01.09. 12:11
Címkék
Michael Schumacher visszavonulása után nem lesz „utódódharc” a Ferrarinál: Felipe Massa és a McLaren-Mercedestől érkezett Kimi Räikkönen azonos feltételek mellett küzdhet az 58. Formula-1-es világbajnokság futamain. Jean Todt csapatfőnök ugyanakkor hozzátette, a csapatérdek mindennél fontosabb.

„Az lesz a legegészségesebb, ha a két versenyző egymás ellen is harcolhat, így nagyszerű eredményeket érhetünk el. Azt azonban figyelembe kell venniük, hogy a Ferrari érdekei a legfontosabbak. Ezt Räikkönen és Massa is jól tudja, s hiszünk abban, hogy az elképzelésünk nem viszi rossz irányba a dolgokat” – szögezte a francia szakember.

Jean Todt arról is beszélt, hogy a pályafutását a világbajnoki sorozatban elért második hellyel lezáró Michael Schumacher fontos szerephet jut Räikkönen beilleszkedésének megkönnyítésében.

Jónak tűnik Räikkönen és Schumacher viszonya
Jónak tűnik Räikkönen és Schumacher viszonya

„Kimi személye számos kérdést vet föl, nem tudjuk, milyen lesz az együttműködésünk. Michael éppen ebben segíthet új szerepköre révén. Ki kell használnunk a tudását és tapasztalatát, hiszen kivételes képességek birtokában van. Ezt a kincset nem veszíthetjük el. Ez a Ferrari és a két pilóta érdekeit is szolgálja. Azt azonban le kell szögeznem: nem azért szerződtettük Kimit, mert Michael visszavonult. Kimi ugyanis tökéletes szolgálhatja a Ferrari ambícióit. Nagyon gyors és erős versenyző, életkorából adódóan még éveken át dolgozhat a csapatért” – jelentette ki Jean Todt.

A többi csapathoz hasonlóan a maranellóiak is gőzerővel készülnek az új idényre, s az egyik legfontosabb „kirakatesemény” a vasárnapi sajtóbemutató lesz. A Ferrarihoz közel álló személyektől származó információ szerint elképzelhető, hogy Maranellóban még nem tudják leleplezni az új autót, amelyen folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A vezetők és a pilóták biztosan ott lesznek Maranellóban, s a tervek szerint az autót – Massával a volán mögött – jövő hétfőn teszi meg első métereit Fioranóban, a Ferrari házipályáján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik