Räikkönen nem változtat a stílusán

Vágólapra másolva!
2007.01.10. 14:27
Címkék
A Ferrarinál a hétszeres világbajnok Michael Schumachert váltó Kimi Räikkönen nem akar változtatni stílusán, hiszen meggyőződése, nem a bevált szokások miatt voltak sikertelenebb versenyei a McLaren-Mercedesnél. A Formula-1-es világbajnokság kétszeres ezüstérmese úgy véli, edzésmunkája és magánélete megfelelő volt, s elsősorban a műszaki hibák okolhatók a gondokért.
A Jégember továbbra is saját útját járja
Reuters
A Jégember továbbra is saját útját járja
A Jégember továbbra is saját útját járja
Reuters
A Jégember továbbra is saját útját járja

„Az autó sokszor nem jutott el a célig, de volt, amikor nem bizonyult elég gyorsnak. Ez volt a fő gond, s nem az, hogy milyen edzésmunkát végeztem vagy mit tettem magánemberként” – jelentette ki Räikkönen, aki a Ferrarinál már jól megszokott és népszerű téli sítáborban készül a következő szezonra.

A finn pilóta öt évet töltött a McLarennél, s ugyan kétszer is a világbajnoki cím közelébe került, egyszer sem koronázták meg. Räikkönent ugyanis – főként 2005-ben – sokszor sújtották technikai gondok: többször is kapott 10 rajthelyes büntetést motorhiba miatt, de volt, amikor a futamon került kellemetlen helyzetbe.

Szavazás

Ön szerint mikor nyeri meg a világbajnoki címet Räikkönen a Ferrarival

Írja be az itt látható számot!

„A stílusom jól bevált, nincs okom arra, hogy változtassak. Az pedig nem érdekel, hogy az emberek mit mondanak rólam. Egy biztos: nem vagyok Michael Schumacher, s nem is várják el a Ferrarinál, hogy az legyek. Én másként dolgozom, s közösen kell megtalálnunk az együttműködés legjobb módját. De nem hiszem, hogy ez gondot okozna. Eddig csak jó tapasztalataim vannak, sokkal könnyebben dolgozunk együtt, mint korábbi csapataimnál. Az emberek azt várták, hogy gondjaink lesznek, de a helyzet éppen az ellenkező. Csak jókat mondhatok, s azt várom, hogy a folytatásban is kiváló lesz a kapcsolatunk, s sok örömben lesz részünk” – szögezte le a 27 éves versenyző.

Kimi Räikkönen hozzátette: nem érez semmilyen nyomást, mint ahogy annak idején a McLarennél is nyugodtan dolgozhatott.

„Természetesen elfogadom, hogy az emberek összehasonlítgatják a korábbi és az aktuális pilótákat. Ez teljesen természetes. A Ferrari hatalmas csapatnak számít Olaszországban, nagyok az elvárások a szurkolók részéről, én pedig igyekszem a lehető legjobban szerepelni. De a munkamódszereim biztosan nem változtatok” – jelentette ki a Jégember becenevű klasszis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik