Räikkönen úgy érzi, jó taktikájának köszönhetően még előreléphet

Vágólapra másolva!
2007.10.21. 12:59
Kimi Räikkönen nem elégedett azzal, hogy a harmadik helyet szerezte meg az 58. Formula-1-es Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén, de úgy érzi, jó taktikát választott a Ferrarival, így még esélye lehet az összetett verseny megnyerésére. A finn klasszis kitért arra, hogy utolsó gyors körében a pontversenyben éllovas Lewis Hamilton kissé akadályozta, de nem szolgálhat mentségként.
Kimi Räikkönen szerint nagy küzdelem várható
Reuters
Kimi Räikkönen szerint nagy küzdelem várható
Kimi Räikkönen szerint nagy küzdelem várható
Reuters
Kimi Räikkönen szerint nagy küzdelem várható

„Természetesen jobban örülnék, ha az élről rajtolnék, de a harmadik hely sem számít rossz eredménynek. Jó pozícióból várom a rajtot, főként a kidolgozott stratégia és az autó teljesítményének ismeretében” – kezdte nyilatkozatát a rutinos finn versenyző, aki már kétszer szerezte meg összetettben a második helyet.

Kimi Räikkönen csak akkor lehet világbajnok, ha nyer vagy a második helyen ér célba, és az üdvösséghez Hamilton rossz szereplésére is szüksége lesz. Érdekesség, hogy a Ferrari és a McLaren klasszisa már szombaton „összeakadt”, ez meg is látszott az összetett verseny jelenlegi harmadik helyezettjének időeredményén.

„Utolsó gyors köröm negyedik kanyarjában időt veszítettem Hamilton miatt, ez bosszantó, de emiatt nem bírálhatom őt. Biztos vagyok abban, hogy egészen a futam végéig lesz esélyem a világbajnoki győzelemre” – jegyezte meg Räikkönen.

A Ferrari finn klasszisa az interlagosi pálya második szektorában a legjobb időt érte el, de a többi szakaszokon már nem volt olyan gyors, mint az élről kezdő Massa és a mellőle induló Hamilton.

„Igen, jobb eredményre is képes lehettem volna, de az autóm így sem tűnik rossznak. Mennem kell, ahogyan csak bírok és majd meglátjuk, ez mire lesz elég” – mondta Räikkönen.

A három szaabdedzés és a kvalifikáció alapján ismét kijelenthető, a szokásos forgatókönyv várható a 18 órakor kezdődő futamon is, a McLaren és a Ferrari harcol majd a győzelemért.

„Nagyon közel vagyunk egymáshoz. Hosszú és kemény verseny várható. Elképzelhető, hogy az abroncsok döntik el az eredmény, az a csapat nyerhet, amelyik jobban gazdálkodik a gumikkal. Remélem, a mi javunkra dől el a kérdés és olyan sikert érünk el, amelyet szeretnénk” – szögezte le Kimi Räikkönen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik