Olvad a „Jégember”? Változik Räikkönen vagy csak megváltoztatnák?

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 13:51
A világbajnoki cím, a Ferrarinál eltöltött év és a csupaszív olasz mentalitás megváltoztathatja Kimi Räikkönent. Legalábbis ez a benyomás alakulhat ki az emberben, ha az újdonsült világbajnok legutóbbi nyilatkoztait olvassa. A sajtóban magának valónak titulált, Ron Dennistől a „Jégember” becenevet kapó finn pilóta tőle szokatlanul lágyan, már-már érzelgősen beszélt a mugellói ünneplésről és a pályafutása eddigi részéről. Persze, az is lehet, hogy a Ferrari sajtócsapata dolgozik gőzerővel egy másik Räikkönen-kép kialakításán.
Melyik az igazi Kimi Räikkönen? Alábbi szavazásunkban ön is elmondhatja a véleményét
Reuters, XPB/LAT
Melyik az igazi Kimi Räikkönen? Alábbi szavazásunkban ön is elmondhatja a véleményét
Melyik az igazi Kimi Räikkönen? Alábbi szavazásunkban ön is elmondhatja a véleményét
Reuters, XPB/LAT
Melyik az igazi Kimi Räikkönen? Alábbi szavazásunkban ön is elmondhatja a véleményét

„Úgy tűnik, nem tudom abbahagyni a mosolygást” – mondta a Ferrari hivatalos internetes oldalán az a Räikkönen, ami azért érdekes, mert gyermeki vonásai ellenére őt elég ritkán lehetett önfeledten örülni látni.

Miután azonban Mugellóban 30 ezer Ferrari-szurkoló ünnepelte őt és a csapatot vasárnap, változni látszik ez a helyzet, legalábbis a hivatalos sajtónyilatkozat szerint.

„Bárhová megyek, mindig vannak emberek, akik gratulálnak – folytatta a világbajnok. – Úgy látszik, Olaszországban mindenki ugyanolyan boldog, mint én magam.”

„A szerdai nap csodálatos volt Maranellóban, amikor a Scuderia összes tagjával együtt ünnepeltük a két világbajnoki címet. Ugyanakkor azt kell mondjam, hogy vasárnap Mugellóban még jobban éreztem magam a sok ezernyi Ferrari-szurkoló körében.”

„Amikor mentem a toszkániai pályán, eszembe jutott az első alkalom, amikor versenyautót vezettem, visszaemlékeztem arra az időszakra, amikor a Formula-Renaultban szerepeltem, aztán pedig az első Formula–1-es versenyemre Peter Sauberrel.”

„Emlékszem ezekre az érzésekre, de az tényleg más, ha az ember egy olyan kocsit vezet itt Mugellóban, mint amilyennel megnyertem a vébét. Olyan volt, mint egy második diadal.”

„Amikor láttam az ünneplő szurkolókat, igazán boldog voltam és nagyon büszke, hogy tagja lehetek a Ferrari családnak. Mindenkinek teljes szívemből nagyon köszönöm” – tette hozzá a 28 éves, 2007-ben hat futamon győztes klasszis.

Räikkönen most hosszabb szabadságra megy, és nem lesz ott a Ferrari első tesztjén, amelyre november közepén Barcelonában kerül majd sor. Vasárnap már vissza is repült Finnországba, hogy Helsinkiben a feleségével, Jennivel és közeli barátaival megünnepelje a győzelmet. (Räikkönen bulizási szokásait ismerve nem lehetett hétköznapi parti.)

„Megpróbálok lenyugodni, amennyire csak tudok – mondta még előtte –, és feltöltöm a telepeket. Az előző szezonban majdnem minden héten vezette, most ideje másra is gondolni, mint a négy kerékre.”

„Megpróbálom kicsit elfelejteni a Formula–1-et, de nehéz lesz, hiszen ez valóban különleges év volt számomra. Elmondhatom, hogy ismét beleszerettem ebbe a sportágba.”

Kimi Räikkönent legközelebb decemberben láthatják Formula–1-es autóban a rajongói. Akkor az is kiderül majd, hogy valóban megváltozott-e a különösen zárkózott fiatalember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik