A Williams jövőre is Rosberggel folytatná

Vágólapra másolva!
2009.08.28. 17:52
Címkék
Frank Williams, a Williams-istálló csapatfőnöke szívesen megtartaná a 2010-es idényre is az idei szezonban nagyszerű teljesítményt nyújtó, rendkívül tehetséges német versenyzőjét, Nico Rosberget, akire szerinte a McLaren is kivetheti a hálóját.
Rosberg jövőre is a Williams pilótája maradhat
Rosberg jövőre is a Williams pilótája maradhat

Rosberg szerezte az istálló összes idei pontját – a legutóbbi hét versenyen rendre az első nyolcban végzett –, és 29.5 pontjával a címvédő brit Lewis Hamiltont, valamint a 2007-es világbajnok finn Kimi Räikkönent megelőzve áll az ötödik helyen a pontversenyben.

A német pilóta egyelőre még nem határozott a jövőjével kapcsolatban, ám egyértelművé tette, hogy hamarosan győzelemre képes autóban szeretne ülni.

A versenyző jövőjét nagyban befolyásolhatja, hogy a McLaren mihez kezd az eddig nem túl sikeresen versenyző Heikki Kovalainennel.

„Szeretnénk, ha nálunk maradna, de ha a McLaren elbocsátja Kovalainent, úgy hiszem, Norbert Haug is örömmel leigazolná Nicót" – nyilatkozta Frank Williams, majd kitért az 1982-ben világbajnok Keke Rosberg fiának magasztalására is.

„Rosberg az egyik legérdekesebb pilóta a pályán. Nyílt, vidám és egy kicsit szemtelen, ami jó, az emberekkel is jól kijön, sohasem keresi a kifogásokat, és nagyon jó versenyző" – tette hozzá Williams.

„Az elkövetkezendő néhány hétben kiválasztjuk az egyik versenyzőnket, majd remélhetőleg nem sokkal később a másodikat is" – utalt Williams arra, hogy nem szándékoznak az utolsó percekre hagyni a jövő évi pilótapáros kialakítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik