Ecclestone javaslata elbukott, marad a pontrendszer

Vágólapra másolva!
2009.08.20. 10:08
Címkék
A hétvégén rendezik meg Valenciában a Formula–1-es Európai Nagydíjat. Az eseményt megelőzően a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) bejelentette, hogy korábbi határozata ellenére jövőre sem alakítja át a jelenlegi pontozási rendszert, és egyelőre a költségvetési sapkát sem vezetik be.

 

Bernie Ecclestone (Fotó: Action Images)
Bernie Ecclestone (Fotó: Action Images)

A Formula–1-es világbajnokságot 2010-ben is az dönti el, hogy ki szerzi a legtöbb pontot – adta hírül közleményében az FIA.

Mint ismeretes, a Formula–1 vezetőjének, Bernie Ecclestone-nak a javaslatára korábban úgy döntött a nemzetközi szövetség, hogy az olimpiai éremtáblázat számításának mintájára átalakítják a jelenlegi pontrendszert, és jövőre már az lesz a világbajnok, aki a legtöbb versenyt nyeri meg.

Eredetileg már ebben az évben bevezették volna az új szisztémát (amelynek értelmében a hat sikernél járó Jenso Button már-már világbajnoknak vallhatná magát), de a csapatok tiltakozása miatt a következő évre halasztották – a legújabb határozat értelmében viszont 2010-ben sem alakul át a számítási eljárás.

A csapatoknak, úgy tűnik, egy másik tervezett szabálymódosítást is sikerült elérniük a tiltakozásukkal (mint ismeretes, az istállók néhány hónapja még egy új sorozat bevezetését is kilátásba helyezték), ugyanis az FIA – a korábbi terveivel ellentétben – egyelőre a költségvetési sapkát sem vezeti be.

Azt is bejelentette a szövetség, hogy továbbra is engedélyezik a gumimelegítők használatát, és 605 kilóról 620 kilóra emelik az autók minimális súlyát (üres tankkal, pilóta nélkül).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik