Formula-1: Felipe Massát az Egyesült Államokban kezelik

Vágólapra másolva!
2009.08.24. 12:13
Címkék
Felipe Massa kezelését – aki július 25-én a Formula–1-es Magyar Nagydíj időmérőjén szenvedett életveszélyes sérülést – az Egyesült Államokban folytatja egy amerikai specialista.

A nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Steve Olvey Miamiban fogadja a Ferrari brazil pilótáját.

A kezelés várhatóan csak két vagy három napot vesz igénybe, ezt követően Massa Sao Paulóban folytatja a rehabilitációt. A versenyző abban bízik, hogy a hazájában sorra kerülő október 18-i GP-futamon már szerepelhet.

Massának felettébb jólesett, hogy honfitársa, Rubens Barrichello neki ajánlotta a vasárnapi, valenciai Európa Nagydíjon aratott győzelmét. Barrichello a „Felipe, mielőbbi viszontlátásra a pályán" feliratot ragasztotta a fejvédőjére.

A Ferrari pilótája éppen a Barrichello autójáról lerepülő acélrugótól szenvedett fejsérülést a Hungaroringen, majd kocsijával 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Mogyoródról koponyatöréssel szállították Budapestre, az Állami Egészségügyi Központ Papp Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A 28 esztendős versenyzőt augusztus 3-án engedték haza, azóta otthon gyógyul.

MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik