Kimi Räikkönen visszatérhet a McLarenhez

Vágólapra másolva!
2009.09.28. 11:56
Címkék
Úgy tűnik, Kimi Räikkönen a McLaren-Mercedes pilótájaként folytatja Formula–1-es pályafutását. A finn helyét nagy valószínűséggel Fernando Alonso veszi át a Ferrarinál, így a 2007-es világbajnok visszatérhet a wokingi istállóhoz.

Räikkönen visszatérhet a McLarenhez (fotó: Reuters)
Räikkönen visszatérhet a McLarenhez (fotó: Reuters)

Úgy tűnik, Kimi Räikkönen visszatér a McLaren-Mercedeshez – legalábbis a német auto motor und sport című szaklap biztosra veszi, hogy a finn pilóta jövőre a wokingiak versenyzője lesz.

„Még mindig Kimit tartjuk az egyik legnagyobb tehetségnek a száguldó cirkuszban" – idézi a lap Martin Whitmarscht, a McLaren csapatfőnökét.

Räikkönen 2002 és 2006 között versenyzett már a csapatban, majd ezt követően került a Ferrarihoz. Ahogy arról már beszámoltunk, a Scuderia minden valószínűség szerint a Felipe Massa, Fernando Alonso pilótakettőssel vág neki a következő szezonnak, így a finn versenyzőnek nem marad hely az istállónál.

Sokakban felvetődhet a kérdés, hogyan tud majd a McLaren vezetősége két olyan sztárpilótát, mint Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen megfelelően kezelni – hiszen emlékezhetünk rá, annak idején Hamilton és Alonso kapcsolata sem volt éppen problémamentes. Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint ez nem lesz probléma.

„Annyit tehetsz, hogy megpróbálod megszerezni a legjobb pilótákat. Ez pénz, adottság, tehetség kérdése. Nem hiszem, hogy probléma lenne két nagy sztárral együtt dolgozni" – jelentette ki Haug.

„Amíg Alonso a csapatnál volt, lehetett hallani gondokról, de a valóságban a csapaton belül mindenki tette a dolgát, és meg kellett volna nyernünk a világbajnokságot" – mondta a sportvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik