Russell elvesztette a hatodik helyét – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 18:16
Russellnek vissza kell térnie a szingapúri specifikációhoz (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, George Russell a bokszutcáből lesz kénytelen nekivágni az Amerikai Nagydíj 21 órakor rajtoló versenyének.


George Russell az időmérő utolsó szakaszának végén hibázott a 19-es kanyarnál, és szállt bele a falba a Mercedesszel. A brit versenyző hibája nem is jöhetett volna rosszabbkor, mivel csapata több fejlesztéssel is készült az őszi szünetet követő austini versenyhétvégére, de csak korlátozott mennyiségű új elem állt a rendelkezésére.

Bár a már Q1-ben búcsúzó Lewis Hamilton felajánlotta, hogy odaadja a csapattársának a saját frissítései, és kész a bokszutcából indulni, hiszen az lehetőséget biztosítana a számára, hogy változtassanak az elrontott beállításokon, az alakulatnak nem volt kapacitása rá, hogy mindkét autó pluszmunkát végezzen.  Sőt, Russell versenygépe olyannyira sérült, hogy a szerelők még két órával az időmérőt követően is dolgoztak rajta, amivel megsértették a parc fermé-szabályokat.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a kihágás miatt bokszutcai rajttal sújtja az eredetileg hatodik helyet megszerző Russellt, aki most így a Szingapúrban használt specifikációval lesz kénytelen megkezdeni az idény tizenkilencedik versenyét. A brit rajthelyét Pierre Gasly örökölte meg, Fernando Alonso a hetedik, Kevin Magnussen a nyolcadik, Sergio Pérez a kilencedik, míg Cunoda Juki a tizedik pozícióba lépett előre, mint ahogyan az összes mögötte érkező vetélytársa nyert egy-egy helyet. 

45. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 18., PÉNTEK
Szabadedzés1. Sainz 1:33.602
Sprintidőmérő1. Verstappen 1:32.833
OKTÓBER 19., SZOMBAT
Sprintfutam1. Verstappen, 2. Sainz, 3. Norris
Időmérő1. Norris 1:32.330
OKTÓBER 20., VASÁRNAP
A verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja21.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Mexikóvárosi Nagydíj, MexikóvárosOktóber 27., 21.00
Sao Pauló-i Nagydíj, InterlagosNovember 3., 18.00
Las Vegas-i Nagydíj, Las VegasNovember 24., 7.00


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik