NS-terasz: aki gólt rúgott Szczesnynek

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 23:14
A holland–francia meccs előtt Priskin Tamással az NS-munkatársa, Somogyi Zsolt beszélgetett (Fotó: Tarsoly Nikoletta)
A labda Wojciech Szczesny kapujába került. Azt még nem tudhattuk, hogy Gernot Trauner, Christoph Baumgartner, majd Marko Arnautovic jóvoltából háromszor is, azt viszont igen, hogy tizenhárom évvel ezelőtt, az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén az Ipswich Town hazai pályán 1–0-ra nyert az Arsenal ellen.


A londoniak hálóját a lengyel kapus védte, ám a 78. percben tehetetlen volt Priskin Tamás lövésével szemben. Ez a gól döntötte el a találkozót, a visszavágón azonban az „ágyúsok” 3–0-ra győztek, s bejutottak a fináléba. A magyar válogatottban 63 alkalommal pályára lépő futballista pályafutásának egyik nagy élménye ez a mérkőzés (miként a norvégoknak rúgott bombagólja is 2015-ből).

A Várkert Bazárban, az NS teraszán a lengyel–osztrák csoportmeccs felvezetéseként Priskin elmondta, hogy anno az ő kapujukban az azóta elhunyt Fülöp Márton állt. Az Eb-találkozón Szczesny már a Juventus labdarúgójaként védett. Szakértőnk a mérkőzés előtt úgy vélte, hogy a nagyjából hasonló erejű csapatok meccséből a lengyelek jönnek ki győztesen. Jóslata nem jött be, de emiatt nem bánkódott, hiszen nagyon ritkán szokott tippelni.

A magyar válogatottban 17 gólt szerző szakértőnket a szlovák–ukrán és a lengyel–osztrák találkozót megelőzően Szabó Szilárd rádiós sportriporter faggatta (Fotó: Tarsoly Nikoletta)

Mind megesszük?

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos, fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon.

 
Oroszlános Udvar
10.00–10.15: Gyerektorna
10.15–11.15: Akadálypálya, ügyességi vetélkedő
11.15–12.00: Mind megesszük vagy felhasználjuk! Élelmiszerpazarlás és az élelmiszermentés fontossága gyerekkortól kezdődően
Várkert Bazár, Öntőház udvar
17.00–17.45: Felnőttedzés szakedzővel (Szalka Andi)
18.00–19.45: Gyerekeknek: Mind megesszük vagy felhasználjuk! Élelmiszerpazarlás és az élelmiszermentés fontossága gyerekkortól kezdődően. Kézműves alkotótevékenység az egészséges életmód témakörében (színezők, egészségesétel-választó, egészségtelen, a szervezetben gyulladást okozó, „nem pocakbarát” ételek bemutatása), akadálypálya, ügyességi vetélkedők; felnőtteknek: Longevity. Szervezetünk erősítése az életmódbeli kihívásokkal szemben (megelőzés)
A SZOMBATI program

15 órától Grúzia Csehország, 18 órától Törökország Portugália ellen lép pályára. Az NS szakértője mindkét találkozón Mészöly Géza, 18-szoros válogatott labdarúgó, akivel az összecsapások előtt egy órával Vincze Szabolcs, a Nemzeti Sport munkatársa beszélget.

A késő esti programban 21 órától rendezik a Belgium–Románia találkozót. Az NS szakértője, László Csaba, az FTC korábbi vezetőedzője, aki mindkét országban dolgozott. Őt a mérkőzés előtt egy órával szintén Vincze Szabolcs faggatja.

 
Vendégünk: Mészöly Géza és LászLó csaba

 

 A Várkert Bazárba érkezőknek lehetőségük van az NS standján megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamit a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is.

Fotó: Árvai Károly
VÁSÁROLJON AZ NS-STANDON

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik