Vb 2014: az InStatnál Besic a legjobb bosnyák

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.06.16. 13:18
null
A TELJES STATISZTIKA NAGYÍTÁSÁHOZ KATT A KÉPRE! (Forrás: InStat)
Az FTC bosnyák védője, Muhamed Besic az InStat futballelemző rendszer adatai szerint is kiemelkedő teljesítményt nyújtott Argentína ellen – csapata legjobbja volt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos statisztikáit már idéztük a tegnapi Argentína–Bosznia-Hercegovina meccsen pályára lépő FTC-légiós, Muhamed Besic teljesítménye kapcsán. A fifa.com adatai szerint három mutatóban is a mérkőzés legjobbja volt.

A statisztikák forrása: InStat Football
A statisztikák forrása: InStat Football

A Magyarországon is ismert, az NB I-es klubok, illetve a magyar szövetség (MLSZ) által is alkalmazott InStat elemző rendszer számai pedig azt is megmutatták, hogy a bosnyák válogatottnak is ő volt a legjobbja. A különböző mutatók alapján összeálló teljes indexe 247 pont volt. Őt Edin Dzeko követte 245-tel. Az argentinok és a mezőny legjobbja Lionel Messi lett 326 ponttal.

Az InStat számai megmutatják, hogy Besic a passzhatékonyság (91%) mellett a párharcokban is kiemelkedett. 12 párharcából nyolcat nyert meg, ez 67 százaléknak felel meg, aminél jobbat senki sem ért el a bosnyákoktól; Zvjezdan Misimovic ugyancsak a párharcai 67 százalékát nyerte meg, szintén 12-ből nyolcat.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik