Kajak-kenu: „Ha ma állnánk be a rajtgépbe, talán nyernénk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 18:41
Kozák Danuta és Szabó Gabriella az M4 SPORT délutáni, visszatekintő műsorában elmondta, hogy nagy nyomás nehezedett rájuk, hiszen mindenki őket tartotta esélyesnek a női 500 méteres páros előtt. Számukra különleges ez aranyérem, hiszen több év kihagyás után ültek be újra egy hajóba, ám a barátságuk sohasem szakadt meg.

A KAJAK-KENU VB-RŐL BŐVEBBEN ITT!A KAJAK-KENU VB-RŐL BŐVEBBEN ITT!

Szabó Gabriella négyesben nem érezte a nyomást, eddig mindig tudtak alkalmazkodni, idén jöttek rá, hogy talán későn kezdték, az, hogy egyfolytában cserélődnek, mindenképpen hátrány. Úgy véli, mindig nagy erényük volt, hogy a csalódásból tudtunk erőt kovácsolni. Továbbá elmondta, hogy a felkészülés több közös edzést igényel. Kozák Danuta hozzátette, ezen az intenzív szinten nem mentek idén még együtt. Az, hogy billegtek, nagyon zavaró. Ha ma állnának be a rajtgépbe, talán nyernének.

Tótka Sándor a férfi 200 méteren aranyérmet szerző páros tagja elmondta, nagyon jól összepasszolnak, de ehhez kell Hűvös Viktor, az edző, aki óriási alázattal dolgozik a párossal. Örülnek, hogy olimpiai kvótát szereztek, de ő már a jövő évi kvalifikációs versenyre fókuszál, nagyon ott akarnak lenni az olimpián.

Molnár Péter hozzátette, az ünneplés folyamatban van, a döntőre nem emlékszik, lassan kezdenek visszajönni a kellemes emlékek. A kajakos elmondta, a párost szorosan összeköti a közös vidéki származás és, hogy ő is hasonló fiatal volt, mint partnere.

Vasbányai Henrik a 1000 méteren ezüstérmet nyerő kenus bevallotta, hogy a kései hajrá taktikai elem volt részükről, elmondta, ha Vajda Attilai pekingi teljesítményéből indulnak ki, kifizetődő 4 hasonló 250-ert menni. Ők is így tervezték a saját futamukat. Mike Roland a páros másik tagja optimistán tekint a jövőbe: most még a pihenés következik, az országos bajnokságon nem indulnak együtt. Aztán mennek Rióba egy környezettanulmánynak felfogható tesztversenyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik