Előzött a remeklő Egerszeg

KARVALITS LEVENTEKARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2003.03.29. 21:58
Címkék
Hiába vezeti hónapok óta a tabellát az Albacomp, a hírek szerint a vezetőség retorziókat helyezett kilátásba, amennyiben a fehérváriak veszítenének Egerszegen és rontanának pozíciójukon.
Talán ezért kezdtek idegesen a vendégek, és így Kámán Tamás hét pontja megválaszolatlanul maradt az első percekben. Sterbenz László már a negyedik percben időt kért, és lecserélte az indiszponáltan védekező, sportszerűtlen hibát is védő Lukjanecet Borosra. Innentől kezdve McClendon vette a vállára a hazai gárdát, amely mindkét palánk alatt megszerezte a lepattanók zömét, és folyamatosan növelte előnyét, mert a tetejébe még remekül védekezett is.
A második negyedben Góbi és Moseley kosarai megcsillantották a felzárkózás lehetőségét a fehérváriak számára, de Bencze Tamás és Kámán két-két triplája után újra a hazaiak nyugodhattak meg. Érdekes módon mindeközben a két délvidéki óriás, Lapov és Cseranics az első 18 percben egyáltalán nem szerzett kosarat. Az átmenetileg a zónavédekezést is kipróbáló Albacomp 11 labdát adott el az első félidőben, amikből az ügyesen besegítő hazaiak könnyű kosarakhoz jutottak.
A többet cserélő Sterbenz-csapat letámadással próbálkozott a második félidőben, így előfordult, hogy a ZTE-nél Kámán és McClendon vitte fel a labdát a támadások alkalmával. Az amerikai erőcsatár ráadásul fáradhatatlanul gyűjtögette a lepattanókat is, szerelt, zsákolt, és mivel senki sem tudta tartani, az egerszegiek nyolcról újra 16 pontra növelték előnyüket. A vendégoldalon a tét okozta görcsösség, a hazaiaknál az emberfeletti védekezés miatti fáradtság vezetett oda, hogy az utolsó negyed első négy percében egyetlen kosár esett csupán.

Sterbenz László utolsó meccse volt?

S. T. R.


Virágnyelven kommunikál mindenki, ember legyen a talpán, aki megfejti a „feladványt”. Kikapott az Albacomp, Sterbenz László elköszönt a játékosaitól, noha hivatalosan senki sem jelentette be a búcsút.
Na most mi van?
Amíg nem tudunk biztosat, legfeljebb tapogatózunk. Íme egy tézis, talán fedi a valóságot: Sterbenz tudta, ha kikapnak Egerszegen, veheti a kalapját. Vesztettek, hát búcsúzik. Mégsem jelent be semmit; igaza van, mondja ki más a verdiktet. De amíg nem teszi, mi sem írnánk le, hogy a szakembertôl megvált a fehérvári klub. Pedig…
Azt beszélik, már az utód is megvan – hírlik, visszatér egy régi sikerkovács.
A holtponton újra csak McClendon és Nisavics segítette át csapatát, pedig 200 másodperccel a mérkőzés vége előtt az Albacomp végre tíz pont alá szorította hátrányát. Mivel otthonukban héttel nyertek Lapovék, az utolsó pillanatoknak is maradt jelentőségük. Tizennégy pontos győzelmével a ZTE a negyedik helyre ugrott előre, míg Székesfehérváron eltöprenghetnek azon, hogy az ultimátum használt vagy ártott a csapat teljesítményének.

Mestermérleg
Nikola Lazics: – Megérdemelten nyertünk, hiszen végig vezettünk és csak hatvanhét pontot kaptunk. Mindez remek védekezésünknek és szurkolóinknak volt köszönhető, a kemény védőmunka miatt viszont támadójátékunk visszaesett kicsit a második félidőre.
Sterbenz László: – A ZTE megérdemelten nyert, jobban játszott. Mi küzdöttünk, de a nagy tét okozta görcsösség a szokottnál is több hibát okozott. Megköszöntem a fiúknak az együtt töltött időt és munkát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik