Női kosár: a válogatott Raksányi Krisztina is távozna Pécsről

Vágólapra másolva!
2011.07.26. 10:07
Címkék
Újabb csapást szenvedhet el a pécsi női kosárlabdázás. A jelenlegi keret egyik legtehetségesebb tagja, a válogatott Raksányi Krisztina is jelezte, elhagyná a legjobbjait sorban elveszítő klubot. A patinás egyesület vezetői szerint azonban a hátvédnek érvényes, élő szerződése van.

A rövid kronológia szerint a mecsekaljaiakat a felhalmozódott tartozások miatt kizárták az átigazolásokból, majd kulcsjátékosok sora – Fegyverneky Zsófia, Nagy-Bujdosó Nóra, Krnjics Szara – döntött úgy, hogy a sok bizonytalanságot követően fájó szívvel, de elhagyja a klubot, míg a klubvezetővé avanzsált Iványi Dalma anyai örömök elé néz. Aztán júniusban az is kiderült, hogy a Pécs nem indulhat az Euroligában, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szerint nem mutatta be hiánytalanul a rendezett financiális helyzetet bizonyító iratokat, garanciákat.

Az egyesület azonban újabb válogatott játékost veszíthet el, mégpedig a tehetséges Raksányi Krisztinát, akit a hírek szerint az ország nyugati felében szereplő alakulatok szeretnék a soraikban tudni.

„Nem akarok nyilatkozni egyelőre a helyzetemről, egy kis türelmet kérek – mondta egy nagy sóhaj után Raksányi a Nemzeti Sport megkeresésére. – Beszélnem kell a jogászommal, talán szerda után többet tudok mondani. Egyelőre úgy tűnik, hogy távozom Pécsről. Több lehetőségem is van, de erről sem mondanék többet."

A helyzet viszont nem egyszerű, hiszen a pécsi vezetők szerint Raksányi Krisztina 2012. június 30-ig szóló szerződése él. Rózsa Gábor ügyvezető elmondta, a klubnak nemhogy lejárt tartozása nincs, az augusztus 15-én esedékes utolsó részletből is teljesített már 15 százaléknyi részt.

A RAKSÁNYI KRISZTINA TÁVOZÁSÁRÓL SZÓLÓ TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik