Női játékvezető vezessen háztartást?

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.10.04. 19:10
Két NB II-es férfi bajnoki meccs kapcsán izzanak az indulatok, Bognár György pedig pazar ívű nyilatkozatot adott a nők és a futball együttállását...

Két NB II-es férfi bajnoki meccs kapcsán izzanak az indulatok, Bognár György pedigpazar ívű nyilatkozatot adott a nők és a futball együttállását illetően. Úgy éreztem illendőnek, ha megfelelek az elhangzottakra, persze csak a magam másodrendű, ösztrogénnel átitatott módján.Két NB II-es férfi bajnoki meccs kapcsán izzanak az indulatok, Bognár György pedigpazar ívű nyilatkozatot adott a nők és a futball együttállását illetően. Úgy éreztem illendőnek, ha megfelelek az elhangzottakra, persze csak a magam másodrendű, ösztrogénnel átitatott módján.

Ez a spori még rendben van?

Nem születtem szüfrazsettnek, de az élet néha előhozza belőlem Germaine Greer-i énemet, pláne, ha olyan magasröptű nyilatkozatokat olvasok, amilyen Bognár György szájából hangzott el. Az állítólag nem nőellenes úriember szerint „Én támogatom a nők szerepvállalását a labdarúgásban, de van egy szint, amely felett nem lenne szabad vezetniük. Az U19-es korosztályú bajnokság jelenti azt a határt, ameddig érdemes lenne vezetniük, a játék keménysége miatt ott már bajban lehetnek az ítéletek meghozatalakor. De van női futball is, női játékvezetők tehát vezessenek női mérkőzéseket!”

Hm, lássuk csak: mi az a bizonyos szint, ami fölé nem verekedheti magát egy nő? A világ jelenlegi második legjobb játékvezetője Jorge Larrionda.

Ó, igen, ő az a pompás szakember, akinek azt köszönhetjük, hogy az FA is beadta végül a derekát, és elhárultak az akadályok a gólvonal-technológia elől. A 2010-es világbajnokságon ugyanis oly kiválóan mérte fel Lampard kapura lövése után a helyzetet, hogy még az a cirka negyven centiméter se zavarhatta össze, amivel a labda teljes terjedelmével átjutott a gólvonalon, és profin, határozottan (meg persze férfiasan) továbbot intett.

Vagy vegyünk, mondjuk, a csúnya, gonosz angol drukkerek által csak Szellemgól-bírónak becézgetett Stuart Attwellt.

Nevezett úriember három pontot adott 2009-ben ajiba a Readingnek, amikor úgy harminc másodperccel egy erőtlen és hárított kapura lövés után úgy gondolta, feldobja a meccset egy góllal. Hogy nem volt gól? Közöd?

Graham Poll, a komoly és jó hírű játékvezető a ’99-2000-es szezonban szeretett volna egy kis kíséretet magának hazafelé, hogy ne unatkozzon a Mersey-parton, míg a gépére vár.

Mivel az utolsó pillanatokban kissé elbóbiskolt a városi derbin, és elfelejtette lefújni a meccset, a kékek gólt szereztek – amit persze Poll férfiasan nem adott meg. Fair enough!

Howard Webb, a jelenlegi angol topbíró és a Manchester United fülledt és igen meghitt kapcsolatából nehéz volna egy-egy mozzanatot kiemelni, foglaljuk is össze inkább egyetlen képben a mindenki által jól ismert románcot:

No, de hogy véletlenül se illessenek az elfogult jelzővel, következzék minden idők legférfiasabb bírói húzása – még a szájpadlásom is libabőrös lesz Mark Clattenburg játékvezető profizmusát látva!

Hogy Nani kezezett? És? Hogy szimulált is, hogy elkerülje a büntetőt? És? Hogy akkor szabadrúgás? Vagy mégse? Mit nem értesz? Fogadjunk, hogy nő vagy!

A legjobbat, persze, a végére tartogattam. Rivaldo férfiasan kimutatja fájdalmát, a kedves bíró sporttárs pedig könyörtelenül leküldi a török játékost, hiszen ez már mindennek a teteje, és túlmegy a kemény, test test elleni küzdelem határain is, amivel Bognár György szerint a nők nem tudnak mit kezdeni. Bevallom, legalább százszor megnéztem már ezt a videót, egyszerűen bizsergek a belőle áradó tesztoszteronszagtól!

Még mielőtt átmennék alpáriba, és férfigyűlölő transzparenseket kezdenék festegetni dühömben, hadd idézzem még fel Thierry Henry kezezését, amivel a franciák a vb-re jutottak:

Ja, és majd elfelejtettem a három roppant férfias magyar urat, aki a tavalyi észt-bolgár meccsen (engedély nélkül vezetve) négy büntetőt szórt ki, s hogy, hogy nem, a meccs 2-2-re végződött. A paranoiás FIFA meg nem vizsgálatot indított ellenük? Ej, az a sok nő ott a bizottságban nem érti ezeket a férfias ügyeket!

A nyári Európa-bajnokságról Vad II magánakciója, netán Maradona, Isten keze megvan valakinek?

Na, csak azért mondom, hogy hátha leesik végre, mennyire szánalmas a csajkártyát előhúzni azonnal, ha egy spori hibázik.

Esetleg elkezdhetnénk aláírást gyűjteni, hogy ezentúl minden férfi játékvezetői hiba után legyen kötelező a mélyen tisztelt sporinak beadni egy emberes dózis férfihormont. Hátha helyreugrik az ítélőképessége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik