Kupasikerre vágynak

Vágólapra másolva!
2003.02.24. 20:31
Címkék
Urbán Flórián (védő):
Minden meccsen nyerni kell
Minden meccsen nyerni kell


"Aligha mondok újat: az alapozás nem a futballisták álma, így nekem sem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé a hóban, fagyban, szélben való futás. Viszont más választásunk nincs, kötelesek vagyunk mindezt végigcsinálni, elvégre ezért fizetnek minket. Az látszik a csapaton, hogy egy kicsit tompa, de biztos vagyok benne, a jövő keddi kupameccsig elmúlik ez a fáradtság. Én alig várom már a Fradi elleni mérkőzést, hiszen egy Üllői úti győzelem hatalmas lökést adhatna nekünk. Ránk is férne a sikeres rajt, mivel nehéz tavasz elé nézünk. Hogy mi a konkrét cél, azt ne is kérdezze tőlem, mert én mindig csak egy találkozóban gondolkodom. Legyen az edzőmeccs, bajnoki, vagy kupamérkőzés, meg kell nyerni – ez az én mentalitásom. Persze, abból csak jó sülhet ki, ha mindig győztesen jövünk le a pályáról…”

Balog Csaba (középpályás):
A hatodik helyezés – bukás


"Úgy fogalmaznék, kétoldalú volt a felkészülésünk, akadt egy jó, illetve egy rossz periódusunk. Miután megérkeztük Ciprusra, egy-két napig küszködtünk, bizony a mínusz húsz Celsius-fokról nehezen álltunk át a plusz húszra. Szép lassan azért felvettük a ritmust, és a hátralevő napokban nem is volt gondunk. Csakhogy aztán visszajöttünk a hidegbe… Én bízom benne, hogy ha öszszeszedjük magunkat, szép tavasz vár ránk; ezalatt, mondjuk, a kupagyőzelmet értem… Hozzáteszem, jó lenne a vezetők kívánalmainak megfelelni, azaz az első négyben zárni. A hatodik helyezést én már bukásnak értékelném. Igaz, még mindig jobb lenne, mint a hetedik, de bevallom, arra még gondolni sem merek, hogy nem a felsőház tagjaként vágunk majd neki a rájátszásnak.”

Egressy Gábor (támadó):
Ez a tavasz is jobb lesz


"Nyolc hete napi két edzéssel készülünk, így talán érthető, hogy mostanság tompák vagyunk. Az is baj, hogy a rossz idő miatt itthon idáig mindössze egyszer tréningezhettünk nagypályán, ám erre azt mondom, ez van, ide születtünk, és különben is, keletebbre még rosszabb a helyzet. Nem hinném, hogy a vetélytársaink jobb körülmények között alapozhattak, legfeljebb azok a csapatok vannak némi előnyben, amelyek gyakran gyakorolhattak műfüves pályán. Azért a ZTE-szurkolókat megnyugtatnám: noha nem vagyok edző, szerintem ezen a tavaszon is jók leszünk…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik