FTC - Az álom és a valóság

Vágólapra másolva!
2003.02.27. 21:39
Címkék
Kiss György (védő):
Meg kell nyerni a bajnokságot!

"Új csapatban kezdtem a felkészülést a tavaszra. Bevallom, eleinte tartottam attól, hogy nehéz lesz a beilleszkedésem, ám a félelmem alaptalannak bizonyult. Nagyszerű a közösség, remek a hangulat, élvezetes ilyen közegben futballozni. Az időjárást és a sérüléseket leszámítva jól sikerült a ciprusi ezdőtáborozás is. Más kérdés, hogy nem nekem, hiszen én is megsérültem: a jobb lábam combhajlítóizma részlegesen elszakadt, emiatt bizonytalan, hogy az idénynyitón pályára léphetek-e egyáltalán. Igencsak bánkódom, mert élveztem Garami József bizalmát, alighanem kezdőként szerepeltem volna. Erre utal, hogy amikor a négyvédős rendszert próbálgattuk, a bal oldali bekk posztján rendre én játszottam, de most azzal törődhetek, hogy fizikálisan utolérjem a többieket. A legfontosabb: meg kell nyerni a bajnokságot!”

Lipcsei Péter (középpályás):
Nehéz lesz pótolni Gyepes Gábort

"Noha sérülések akadályoztak bennünket a munkában, azt mondhatom, sikeres volt a felkészülésünk. Jó környezetben tréningezhettünk, kétszer is Ciprusra utaztunk edzőtáborozni, miközben itthon nem volt gyakorlásra alkalmas pálya. Nagy veszteség azonban Gyepes Gábor kiesése, elvégre ő az ősszel meghatározó játékosa volt a Ferencvárosnak, azaz a pótlása nem lesz könnyű feladat. Mindenesetre abban bízhatunk, hogy általában az FTC a tavaszszal jobban teljesít, mint az első szakaszban. Ehhez, persze, az szükséges, hogy hozzuk az első meccseinket: a Zalaegerszeg elleni kupatalálkozót, valamint az Újpesttel vívandó bajnoki idénynyitót. Ha ezek után tizenegy ponttal vezetnénk a harmadik helyezett lilák előtt, akkor a hátralévő időben kizárólag az MTK-ra kellene ügyelnünk.”

Tököli Attila (csatár):
Még több gólban reménykedve

"Óriási előny számunkra az MTK-val szemben, hogy a mi keretünkben több játékos van, így az sem okoz megoldhatatlan nehézséget, ha a jövőben hasonló sérüléshullámmal kell megküzdenünk, mint a mostani. Igaz, a magas létszám miatt minden együttesnél adódhatnak feszültségek a játékosok között, ám úgy tűnik, a Ferencvárosnál a vezetők képesek kezelni az efféle ügyeket is. Ami a játékunkat illeti, én leginkább abban reménykedem, hogy kicsit támadóbb szellemben lépünk majd pályára, és akkor látványosabb lehet a futballunk. Habár mindez csak másodlagos a bajnoki cím elnyerése mögött.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik